Bringebærmousse


Bringebærmousse.

Denne egner seg både som dessert eller som fyll i kake. Spesielt i sjokoladekake. Og den er kjempe enkel å lage. 🙂

Oppskrift:

6 plater gelantin,4 dl kremfløte,4 eggeplommer,1 dl melis,2 ts vaniljesukker,2 ss sukker,300 gr friske bringebær.

Kjør bærene glatte med en stavmikser. Sil vekk frøene i en finmasket sil.Legg gelantinplatene i kalt vann i ca 10-15 min. Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem.Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.Kok opp LITT av bringebærmosen. Ta kjelen av platen. Klem ut vannet av gelantinen og slipp den oppi kjelen med den varme bringebærmosen. Rør til alt er løst opp. Avkjøl noe.

Bland sammen krem, eggedosis, bringebærmos og bringebærmos med gelantin. Rør alt godt sammen med en slikkepott.

Fordel i dessertskåler før den stivner. La stå i kjøleskap minimum 1 time. Pynt med friske bringebær. Skal du bruke den i kake, la ringen på springformen stå rundt kaken mens du fyller mellom. Sett i kjøleskap i minimum 1 time. Ta av ringen først når mousseen er stiv.

(Porsjonsformene på bilde er av plast og er kjøpt på StorCash.)

11 kommentarer
    1. Nam, denne moussen ser herlig ut og lagres pronto som favoritt!! Så fint at du har fått deg blogg, Astrid, den skal brukes flittig (nå venter jeg med vann i munnen på oppskriften din på vårruller som jeg har sett bilde av på instagram:-))
      Klem fra Siv

    2. Trollblomst:
      Tusen takk! 🙂 StorCash er en butikk for bedrifter der du må ha kjøpekort for å få handlet. Har butikker flere steder i landet. 🙂 De selger mat og embalasje til storhusholdninger.

    3. Hei, har du brukt en kremsprøyte for å fylle skålene? (Går det greit? Tenkte bare på om “lufta” blir klemt ut av mosen?)

    4. Hei! Jeg har lyst å lage denne desserten til bryllupet vårt. Lurte på noen få ting. Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til, og vil forholdene bl.a gelatin være det samme om den mangedobles? Går det fint om denne lages dagen før? Hilsen Jannicke

    5. Hei. Beklager at jeg ikke har svart før. Jeg har ikke vært inne her på en stund. Denne oppskriften er nok til ca. 6 porsjoner. kommer jo litt an på hvor mye du gir til hver naturligvis. Du kan nok gå ned på gelantinen. Vet ikke hvor mange du skal lage til? Men du kan fint gå ned til 4 plater. Du kan lage desserten både 1 og 2 dager før. Lykke til med både bryllup og dessert. 🙂 Jannicke:

    6. Om den ikke blir så ‘stiv’ som ønsket før den stivner, kan den piskes opp etter en times tid – før jeg sprøyter den inn i kaka som fyll? Eller går ikke det…? 🎂🙄

    7. Hei
      Kanskje det er mer miljøvennlig å bruke glass :O)
      Gleder meg til å prøve oppskriften
      Live

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg