Tebriks

Disse har jeg bakt med økologisk siktet spelt, men melet kan fint byttes ut med noe grøvre.Veldig gode med godt smør på, syltetøy, gulost eller brunost.

Oppskrift:

25 gr gjær, 3 dl lettmelk,1 dl havregryn,40 gr smeltet smør,1 ss sukker/sukrin,0,5 ts salt,1 egg,ca 7-8 dl siktet speltmel.

Smelt smøret og tilsett melken. Varm til 37 grader. Ha det over i en bakebolle. Tilsett havregryn, sukker, salt og løs opp gjæren i dette.Rør inn egget og melet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt i 8-10 min.Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted ca 1 time. Kjevle deigen til ca 1,5 cm tykk størrelse. Dypp et drikkeglass i mel og stikk ut boller. Du kan også bruke andre ting til å stikke ut med som f.eks. pepperkakeformer. Du bestemmer form og størrelse. Av denne oppskriften blir det ca 18-20 stk små tebriks. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og hev på nytt i ca 30 min. Strø litt mel over før steking. Stekes på 230 grader i ca 12-15 min til de er gyldne.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg