Oreokake


Oreokake.

Hva om du bakte ei slik kake i helgen? 🙂

Oppskrift:

ca 400 gram oreokjeks,100 gram smeltet smør.

Oppskrift på ostekremen:400 gram Philadelphia naturell kremost,3,5 dl melis,4 dl kremfløte1 ts vaniljesukker3 ss sukker.

Oppskrift på sjokolademousse:250 gram melkesjokolade, 1 stort egg,2 ss sukker,1 ts vaniljesukker,3 dl kremfløte.

2 dl kremfløte til pynt på toppen.

Smelt smøret og knus kjeksen. Bland kjeksen i smøret og rør godt.Bruk en springform str 24 eller 26. Kommer an på hvor høy du vil ha den. Kle bunnen med bakepapir. Trykk kjeksen ned i bunnen på formen og sett den i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem: Pisk fløten til krem sammen med sukkerert. Pisk ost, melis og vaniljesukker sammen til en luftig krem. Bland sammen ostemassen og kremen. Smak til om du synes den er søt nok. Ha evt i litt mere melis. Ha alt over i formen med kjeksen. Sett i kjøleskap mens du lager sjokolademousse.

Sjokolademousse: Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl noe. Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker. Piske eggedosis av egg og sukker. Bland krem og eggedosis. Bland inn smeltet sjokolade til slutt. (Bruk en slikkepott). Fordel mousseen i formen ovenpå ostemassen. La stå i kjøleskap i ca 2 timer. Bruk en kniv og skjær rundt kanten av springformen for å løsne kaken.

Pisk krem til pynt på toppen. Bruk resten av de 400 gram oreokjeks og pynt kaken. Kan fint lages både 1 og 2 dager før servering, men det er lurt å vente med å pynte kaken med kjeksen til samme dag for at den ikke skal bli myk.

Knallgod kake!!! 🙂

4 kommentarer
    1. Den kaken er helt fantastisk god , har vært så heldig å ha den i konfirmasjon og bursdag . Anbefales 😋😋😋

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg