Danske “brunsvidde”

Nesten som skolebrød men likevel ikke. 🙂 Det brune sukkeret i midten smaker som karamell. 🙂

Her kommer det ei oppskrift på en kjempe god, søt gjærdeig som kan brukes til det meste.

Oppskrift:

  • 3 dl lettmelk
  • 40 gr sukker
  • 0,5 ts salt
  • 20 gr gjær
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 egg
  • ca 500 gr hvetemel
  • 50 gr mykt smør
  • 100 gr brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gr mykt smør.

Varm melken til 37 grader og hell den i en bakebolle sammen med sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og egget. Rør godt. Løs opp gjæren i denne blandingen. Kna inn hvetemel og mykt smør. Bruk enten maskin eller gjør det for hånd. Elt deigen i ca 10 min. Ha plast over bakebollen og sett til heving i ca 1 time på et lunt sted.

Rør brunt sukker, vaniljesukker og mykt smør luftig i en bolle.

Del deigen i emner på ca 130 gr. Av deigen blir det ca 10 boller. Men du kan fint lage de mindre eller større.Rull de til boller og sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett de med litt god avstand. Lag en fordypning i midten og dra de litt utover. Pass på at du ikke lager hull i bunnen. Sett de til heving i ca 30 min. Åpne opp fordypningen igjen og legg 1 ts med smør og sukkerblandingen i den. Hev på nytt i ca 20 min. Pensle med egg hvis du ønsker og stek ved 230 grader i ca 15 min. Avkjøl.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg