Oksegryte med Bayer og rotgrønnsaker

Hva med å lage en god gryte til søndagsmiddagen? Da anbefaler jeg denne! 🙂

Oppskrift:

  • ca 1,2 kg okse høyrygg
  • ca 4 ss hvetemel
  • ca 7 dl brun oksekraft
  • ca 3 dl Bayerøl
  • 4 store gulrøtter
  • 3 persillerøtter
  • 2 stk rødløk
  • 300 gr kantareller eller annen sopp
  • en halv rød paprika
  • en halv grønn paprika
  • en halv gul paprika
  • ca 10-12 sølvløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørket timian
  • 3 stk små laubærblad
  • salt og pepper.

Skjær kjøttet i litt store terninger. Vend kjøttet i melet. Melet vil være med på å jevne gryten. Brun kjøttet i etapper i stekepanne. Ikke stek alt kjøttet på en gang. Da vil det koke og ikke steke. Ha kjøttet over i en gryte/kjele. Stek ut pannen med ølet. Ha det så over kjøttet sammen med oksekraften. Har du ikke oksekraft, anbefaler jeg at du bruker ferdig kraft/fond fra butikken, ikke terning. Husk at de kan være litt salte.Kok kjøttet i ca 1 time på middels varme sammen med laubærblad og timian.Del grønnsakene i litt store biter. Stek gulrøtter, persillerot, løk, finhakket hvitløk, sopp og paprika slik at de får litt farge. Ha dette over i gryten med kjøttet og kok videre i ca 20 min. Ha i tomatpure og sukker. Smak til med salt og pepper. Serveres med potetstappe, kokte nypoteter eller ovnsbakte småpoteter.

Du kan helt fint bruke annet øl eller bytte det ut med rødvin. Hvis du vil ha en tynnere eller tykkere gryte, tilsett mere kraft/øl eller lag en jevning av litt vann og maizenna.

4 kommentarer

Siste innlegg