Brownies -og bringebærostekake

Kjempe god kake som både er søt med myk browniesbunn og syrlig med friske bringebær i ostekremen på toppen.

Oppskrift på browniesbunn:

  • 150 gram smør
  • 150 gram sjokolade
  • 3 egg
  • 250 gram brunt sukker
  • 120 gram hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker

Smelt smøret i en kjele. Hakk sjokoladen grovt og ha den over i det smeltede smøret. Rør godt sammen etter 5 min.Pisk egg og brunt sukker til eggedosis. Ha i smør og sjokoladeblandingen i eggedosisen. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt sammen.Kle en 24 cm springform med bakepapir og ha kakerøren i denne.Stek kaken på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl. Fjern hele springformen og bakepapiret fra browniesbunnen. Sett kaken på et kakefat. Sett tilbake springformkanten rundt browniesen.

Oppskrift på bringebærostekaken:

  • 1 pk bringebærgele
  • 2,5 dl vann
  • 200 gr friske bringebær og 300 gram friske bringebær til pynt
  • 2 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 200 gram Philadelphia naturell
  • 120 gram melis
  • 1 boks creme fraîche
  • 2 ts vaniljesukker
  • Sitronmelisse eller mynte til pynt.

Lag geleen som anvist på pakken med KUN med 2,5 dl vann. Avkjøl noe.Mos 200 gr bringebær sammen med 2 ss sukker med en stavmikser. Hell de mosede bringebærene gjennom en finmasket sil slik at frøene fjernes. Sett til side mens du lager resten.Pisk krem av kremfløten.Ha kremost, melis, creme fraîche og vaniljesukker i en bolle og pisk til luftig krem. Tilsett kremen i ostemassen. Rør slik at det blander seg godt. Hell i gele og bringebærpureen. Rør godt. (Hvis du synes fargen er litt “blass”, kan du tilsette litt konditorfarge) Ha ostekremen over browniesbunnen og sett kaken i kjøleskapet i minimum 5 timer.

Bruk en kniv og skjær kaken løs rundt kanten. Pynt med friske bær og sitronmelisse eller mynte på toppen.

#brownies  #bringebær #ostekake

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg