“Lasagne” med ny vri

“Lasagne” med ny vri. Med mye grønnsaker og uten pasta.

Oppskriften er nok til ca 6 personer.

Oppskrift:

  • 400 gr karbonadedeig (kan sløyfes)
  • 2 stk aubergine
  • ca 300 gr søtpotet
  • 1 gul løk
  • 1 rød chili
  • en halv liten boks mais
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 buljongterning
  • 1 ss sukrin
  • 4 ss rød quinoa
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • salt og pepper.
  • litt reven lett gulost.

Skjær tynne skiver av auberginen på langs. Legg de utover et fat/brett og strø på godt med salt. La de ligge med salt på i ca 30 min. Saltet trekker ut væsken i auberginen slik at “lasagnen” ikke blir for “våt”.

Stek karbonadedeigen. Hvis du ønsker en helt kjøttfri rett, sløyf karbonadedeigen og tilsett mere grønnsaker i stedet.

Ha litt olje i en kjele. Ha tomatpure, finhakket hvitløk, sukrin, løk i terninger og hakket tomat i kjelen og brun dette sammen i noen minutter. Tilsett grovt, reven søtpotet, mais, finhakket chili, buljongterning og “rå” quinoa.Tilsett karbonadedeigen og rør godt. La dette småkoke i ca 10-12 min. Tilsett frisk oregano og smak til med salt og pepper.

Finn frem med en ildfast form. Smør den. Legg en sleiv med kjøttsaus i bunnen av formen. Fordel den utover. Tørk vannet av auberginene med et tørkepapir og legg et lag av disse over kjøttsausen. Så et nytt lag kjøttsaus og nytt lag auberginer. Begynn og avslutt med kjøttsaus. Strø litt reven lettost på toppen og stek på 200 grader i ca 30 min.

Serveres med salat og brød.

#quinoa, #søtpotet #aubergine #mager #lasagne

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg