Når man vil ha noe som metter raskt og ikke har behov for å spise mye, er disse et godt valg. Masse fiber og protein.
Av oppskriften blir det 8 ganske store rundstykker.
Oppskrift på dag nr 1:
- 30 gr rød eller hvit quinoa
- 2 ss chiafrø
- ca 1.5 dl vann.
Kok guinoa som anvist på pakken og avkjøl.Legg chiafrø i 1,5 dl vann. Rør godt og sett det kjøleskap.
Oppskrift på dag nr 2:
- 1 dl varmt vann
- 3 ss olje
- 1 ts salt
- 2 ts sukrin eller honning
- ca 15 gr gjær
- 250 gr fibra fra Møllerens
- 250 gr sammalt grov rug og hvete.
- Litt reven lett gulost.
Ha frøene fra dag 1 i en bakebolle og tilsett varmt vann, olje, salt, sukker og rør godt. Løs opp gjæren i væsken. Rør inn melet. Deigen skal være ganske løs. Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse på et lunt sted.Bruk en spiseskje og sett litt store klatter med deig på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over litt ost på toppen. Bruk gjerne andre ingredienser på toppen. Hev bollene i ca 30 min på et lunt sted. Stekes på 230 grader i ca 30 min.
#chiafrø #quinoa #eltefritt #protein #fiber #rundstykker