Bringebær-crumble Sukkerfri og glutenfri

 

Syrlig lett og knasende godt både uten sukker og gluten.

Serveres varm/lun med f.eks. mager vaniljekesam.

Oppskriften er til 4-6 personer.

 

Oppskrift crumble:

  • 40 gr glutenfritt mel. (Kan fint bruke lys kakemiks fra Toro.)
  • 40 gr glutenfrie havregryn
  • 40 gr sukrin
  • 40 gr mykt smør
  • 50-60 gr grovhakkede nøtter/mandler
  • frøene fra 1 halv vaniljestang.

Ha alle ingredienser i en liten bakebolle og smuldre/kna det sammen. Det skal se ut litt som müsli når du er ferdig med å kna og blande alt sammen. Smak gjerne på det og sjekk om du vil ha den litt søtere. Tilsett da evt litt mere sukrin.

Ha ca 500 – 600 gr friske bringebær i en ildfast form. Strø 1 ss sukrin over bærene. Strø crumble jevnt over på toppen av bærene.

Stek på 220 grader i ca 15-20 min.

Serves med mager kesam.

Denne kan lages med alle typer bær, plommer, epler, fersken etc.

#sukkerfri #glutenfri #bringebær #crumble #enkeloppskrift #helse #etsunnereliv

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg