Devil Food Cake

Myk, syndig mørk og søt sjokoladekake med karamell og sjokoladekrem.Jeg skulle vel sikkert lagt ut bilde av en salat eller noe annet sunt i dag siden det er mandag og helgen har kanskje bydd på flere søte fristelser…? 🙂 Jeg velger å tro at du synes denne kaka ser veldig god ut, kjøper inn ingrediensene nå og baker den til helgen som kommer. 🙂

Oppskrift kakebunn:

  • 50 gram kakao
  • 100 gram brunt sukker
  • 2,5 dl kokende vann
  • 125 gram mykt smør
  • 130 gram vanlig sukker
  • 225 gram hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 05 ts natron
  • 2 store egg.

 

Sett ovnen på 180 grader. Kle en 24 – 26 cm stor springform med bakepapir.Bland kakao og brunt sukker i en bolle. Hell over det kokende vannet og rør alt godt sammen. Sett det til side mens du fortsetter med resten av kaken.

Rør smør og sukker hvitt og luftig med en mikser. (Eller for hånd).Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron i en annen bolle. Bland det sammen. Sett det til side.

Pisk inn ett egg i den luftige smør/sukkerblandingen. Ha i litt av melblandingen. Ha så i litt av kakao/brunt sukker/vannblandingen. Rør godt. Ha i egg nr 2 og de andre ingrediensene vekselsvis. Rør godt.

Ha kakerøren over i kakeformen og stek den i ca 30-40 min.

La kaken stå i formen i ca 10 min før du tar den ut og avkjøler den videre.

Oppskrift på karamell -og sjokoladekrem:

  • 225 gram sukker
  • 0,6 dl vann
  • 2 ss glukose
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 450 gram mørk sjokolade
  • 450 gram mykt smør.

 

Ha sukker, glukose og vann i en kjele og kok på middels varme til sukkeret er løst opp. Skru opp platen på maks og kok videre til du får en brun karamellfarge. DU MÅ IKKE RØRE I DETTE MENS DET BOBLER OG KOKER.Trekk kjelen av platen og ha i fløte og 1 ts vaniljesukker. Rør sammen.

Grovhakk sjokoladen og hell karamellsausen over sjokoladen. La stå i 5 min. Rør det godt sammen slik at du ser at all sjokolade er smeltet. Ha dette i en miksebolle og pisk blandingen til den er helt avkjølt.

Ha i smøret i den avkjølte blandingen og 1 ts til med vaniljesukker. Ha i litt og litt og pisk mellom hver gang. Pass på at du ikke pisker for lenge for da kan kremen skille seg.

Pynt kaken med kremen.

Du vil ikke angre på at du bakte denne! 🙂 (Eller kanskje du vil fordi den er altfor god! 🙂 🙂 🙂 )

#devil #devilfoodcake #syndig #sjokoladekake #karamell #god

 

5 kommentarer

Siste innlegg