Himmelsk sitronostekake

Denne ostekaken er så utrolig god!

Smaker syrlig og himmelsk godt!

Denne kaken er stekt i ovnen og er toppet med lemon curd og marengs.

Planlegg innkjøpene og bak denne i helgen. Du kommer ikke til å angre. 🙂

Den kan fint lages dagen før et evt. selskap.

Oppskrift på Lemon Curd ligger under kategorien “Desserter”. Den må lages i god tid før bruk fordi den må avkjøles i et par timer i kjøleskap.

Oppskrift bunn:

  • 200 gram Digestive kjeks
  • 2 ss brunt sukker
  • 50 gram smeltet smør

Oppskrift ostekake:

  • 600 gram Philadelphia kremost naturell
  • 200 gram sukker
  • revet skall av 1 sitron
  • 4 egg
  • saft fra 1 sitron
  • 2 dl sæterrømme eller creme fraîche
  • frøene fra 1 liten vaniljestang.

Forvarm ovnen på 180 grader. Knus kjeksen i en foodprosessor og tilsett brunt sukker. Smelt smøret og ha i kjeksen. Rør godt sammen.Kle en springform str 20 cm med bakepapir og trykk kjeksblandingen ned i bunnen av formen. Stek kaken i ca 15 min. Ta ut kaken og avkjøl bunnen.

Bland alle ingrediensene til ostekaken i en miksebolle og pisk det glatt med en mikser. Ikke pisk for lenge. Ostemassen kan skille seg. Ha ostemassen over i springformen med kjeksbunnen i og stek kaken på 150 grader i ca 1 time og 30 min. Avkjøl kaken i romtemperatur. Den vil synke litt sammen etter hvert som den blir kald. Bruk en kniv og løsne kaken fra kakeringen og løft den forsiktig av.

Legg et lag lemon curd på toppen av kaken. (Se oppskrift under kategorien “Desserter”)

Oppskrift marengs:

  • 1 dl eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 330 gr sukker
  • 0,6 dl vann
  • 2 ss glykosesirup. 

Kok opp sukker, vann, vaniljesukker og glykosesirup til ca 120 grader. Pisk eggehviter og sitronsaft til det skummer. Tilsett den varme sukkerlaken i en tynn stråle mens eggehvitene piskes på maks hastighet. Pisk alt sammen til marengsen er kaldt – i ca 5 min. Pass på du ikke overpisker massen.

Ha marengsen i en sprøytepose med tip nr: 1M og lag fine rosetter på toppen av kaken (ovenpå lemon curden).

Svi marengsen lett med en creme brülee-brenner/skibrenner.

Velbekomme! 🙂

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM: @astridkokk

 

#sitron #ostekake #baktostekake #lemoncurd #marengs  

 

 

7 kommentarer
    1. Hei Astrid 🙂 Denne kaken ser himmelsk ut!! Men nå må jeg få et tips av deg: kan man oppbevare denne kaken i kjøleskap til f.eks dagen etter når marengslokket er på eller bør den servers med det samme evt oppbevares i romtemperatur?
      Klem Fra Siv 🙂

    2. Hei. Har vært så travel denne uka så har ikke fått tid til å blogge noe som helst…. Sorry for at jeg svarer deg så seint… 🙁 Du kan fint lage kaken dagen før og la den stå i kjøleskapet. Klem. :-)Siv:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg