Grove matmuffins

Grove matmuffins egner seg godt til frokost eller lunsj. Kan spises kalde eller varme.

De er magre og metter mye.

Ypperlig til matpakken.

Innholdet jeg har brukt, kan lett byttes ut med det du liker best. Det eneste du må tenke på er å beholde mengden væske og mel.

Denne oppskriften er eltefri og deigen er litt løs.

Av denne oppskriften blir det ca 18-20 muffins.

Oppskrift:

  • 2 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ss sukrin
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 3 ss mager cottage cheese
  • ca 20 gram gjær
  • 50 gram reven lett gulost
  • 2 stk små vårløk
  • en halv rød chili
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • 200 gram hvete og rug grovbakstblanding (fra Møllerens)
  • 100 gram fibramel (fra Møllerens)
  • 2 ss havregryn
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss solsikkekjerner
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 100 gram kokt skinke i strimler
  • Litt reven lett gulost til å strø på toppen av muffinsene før steking.

Bland vann, olje, sukrin, salt, egg, cottage cheese og gjær i en bakebolle. Rør godt.Tilsett ost, finhakket vårløk og chili, oregano, melet og frøene. Rør godt sammen. Deigen skal være litt løs.Dekk bollen med plast og hev til dobbelt størrelse.

Tilsett den kokte skinken i deigen.

Smør muffinsformene og fyll dem med deigen. Ca 1 stor spiseskje med deig i hver form. Hev i ca 30-40 min. Strø litt reven ost på toppen.

Stekes i ca 20 min på 230 grader.

TIPS! Du må ikke bruke muffinsformer. Du kan sette deigen med skje rett på et stekebrett kledd med bakepapir.

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#matmuffins #fiber #mager #eltefri

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg