Kjempe gode vegetarburgere

Kjempe gode vegetar burgere du bare må prøve! 🙂

2 burgere a 60 gram hver og en grønn bladsalat med tomater inneholder ca. 300 kcal.

Denne oppskriften er ganske stor. Stek opp hele deigen og frys heller ned ferdige burgere.

Oppskrift:

  • 3 middels store poteter, rå
  • 1 løk
  • 2 stk vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 rød chili
  • 1 dl Perlespelt fra Holli Mølle (eller byggris), rå
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl havrekli eller hvetekli
  • 1 dl hvetekim
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 5 egg
  • litt olje til steking.

 

Kok Perlespelt/byggris som anvist på pakken. Avkjøl.

Bland kruskakli, havrekli/hvetekli, hvetekim, havregryn, salt, pepper, spisskummen og paprikapulver i en bolle.

Finhakk hvitløk, chili og vårløk.

Skrell potetene og løken. Riv disse grovt på et rivjern.

Bland hvitløk, chili, vårløk, løk, poteter og Perlespelt/byggris. Rør godt sammen. Ha i eggene og tilslutt det tørre. Rør godt.

Ha olje i en panne og stek på middels varme. Ca 8 min på hver side.

Serveres med en grønn salat eller i et grovt burgerbrød.

Smaker kjempe godt og metter lenge. 🙂

#vegetar #kjøttfrimandag #kjøttfri #mager #middag #perlespelt

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg