Blåbærknuter

Kjempe gode blåbærknuter.

Søt gjærdeig med blåbærsyltetøy.

Anbefales!

Oppskriften er til ca. 14 knuter.

 

Oppskrift på søt gjærdeig:

  • 50 gram smør
  • 4 dl melk
  • 50 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 egg
  • ca. 20 gram gjær
  • ca. 750 gram hvetemel
  • blåbærsyltetøy
  • sukker

 

Smelt smøret i en kjele.Tilsett melken og varm til 37 grader.

Ha sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bakebolle. Tilsett smør og melkeblandingen. Rør godt.

Tilsett gjær, egg og sitronsaft. Rør godt.

Ha i hvetemelet og elt deigen i ca. 10 min enten for hånd eller med maskin.

Ha plast over bakebollen og hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse.

Del deigen i to. Kjevle ut begge delene til firkanter hver for seig. Smør den ene delen med blåbærsyltetøy. Ca. 6 ss syltetøy. Bruker du for mye, vil det bare renne ut.Legg den andre delen ovenpå. Del leiven opp i ca. 14 like store strimler på ca. 2 cm bredde.Tvinn strimlene og snurr dem sammen. Sett nutene på et stekebrett kledd med bakepapir.La de heve i ca. 30-40 min. Pensle med litt vann på toppen og strø litt sukker på knutene like før steking.

Stek på 230 grader i ca. 20 min. Avkjøl.

(Tips: Idun og Mors Hjemmebakte har kommet ut med et bakeklart blåbærfyll som egner seg godt til denne oppskriften. Du finner den i butikkhyllene der mel og sukker står. Ikke sponset innlegg.) 

#blåbærknuter #blåbær #gjærbakst #søt #gjærdeig

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg