Kjempe gode blåbærknuter.
Søt gjærdeig med blåbærsyltetøy.
Anbefales!
Oppskriften er til ca. 14 knuter.
Oppskrift på søt gjærdeig:
- 50 gram smør
- 4 dl melk
- 50 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 2 ss sitronsaft
- 1 egg
- ca. 20 gram gjær
- ca. 750 gram hvetemel
- blåbærsyltetøy
- sukker
Smelt smøret i en kjele.Tilsett melken og varm til 37 grader.
Ha sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bakebolle. Tilsett smør og melkeblandingen. Rør godt.
Tilsett gjær, egg og sitronsaft. Rør godt.
Ha i hvetemelet og elt deigen i ca. 10 min enten for hånd eller med maskin.
Ha plast over bakebollen og hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle ut begge delene til firkanter hver for seig. Smør den ene delen med blåbærsyltetøy. Ca. 6 ss syltetøy. Bruker du for mye, vil det bare renne ut.Legg den andre delen ovenpå. Del leiven opp i ca. 14 like store strimler på ca. 2 cm bredde.Tvinn strimlene og snurr dem sammen. Sett nutene på et stekebrett kledd med bakepapir.La de heve i ca. 30-40 min. Pensle med litt vann på toppen og strø litt sukker på knutene like før steking.
Stek på 230 grader i ca. 20 min. Avkjøl.
(Tips: Idun og Mors Hjemmebakte har kommet ut med et bakeklart blåbærfyll som egner seg godt til denne oppskriften. Du finner den i butikkhyllene der mel og sukker står. Ikke sponset innlegg.)
#blåbærknuter #blåbær #gjærbakst #søt #gjærdeig
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk