Potet -og purreløksuppe

Kjempe god, enkel potet -og purreløksuppe enten til lunsj, middag, mellommåltid eller kvelds.

Få ingredienser og rimelige råvarer.

I oppskriften under har jeg brukt Styrk som er en fettfri melk fra Tine med ekstra proteiner, D-vit og kalsium.

Om du ønsker å lage suppen til et mere festmåltid, kan du bruke H-melk, litt fløte og creme fraîche.

For å piffe opp suppen enda et hakk kan du sprøsteke bacon og drysse over ved servering. Eller steke strimler av kylling og ha i suppen. Tilsett gjerne krutonger også. Og/eller server med  et godt brød.

Oppskriften gir ca 1,2 liter suppe.

 

Oppskrift:  

  • ca. 400 gram ferdig skrelt potet
  • 1 liten purreløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss flytende melange
  • 5 dl hønsebuljong (fra terning)
  • 5 dl Styrk fettfri melk
  • salt, pepper

 

Kok opp hønsebuljongen.

Kutt potetene i terninger og kok den mør i buljongen.

Vask og rens purreløken og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløken. Fres hvitløken og purreløken i litt melange i en panne. Ikke la det bli brunt, bare blankt. Ha dette over i buljongen med potetterningene. Kok videre i ca 5 min.

Ha i melken og kok opp.

Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne litt mager kesam i suppen, men da må den ikke koke etterpå for da skiller den seg og blir kornete.

Enkel og god suppe klar til servering.

 

#potetogpurreløksuppe #potet #purreløk #suppe #mager #kalorifattig #rimelig #astridkokk

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk og på Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg