Sukkerfrie marshmellows

Knallgode marshmellows!

Enkle og lage!

Oppskrift:

  • 150 gram Tagatesse (søtstoff)
  • 0,5 dl vann + 1 dl vann
  • 25 gram gelantinpulver eller plater
  • Frøene fra en halv vaniljestang
  • Maizenna

 

Legg gelantinpulver i vann. (1 dl) Eller bruk gelantinplater som også må bløtlegges i ca 10 min.

Gjør klart et bakepapir strødd lett med maizenna.

Ha Tagatesse og 0,5 dl vann i en kjele og kok opp på middels varme. Kok til alt har blitt blankt.

Ta kjelen av platen og rør inn den oppløste gelatinpulver-blandingen eller klem ut vannet fra platene og rør det godt inn i blandingen.

Ha alt over i en miksebolle sammen med frøene fra vaniljestangen og pisk til det skummer og blir hvitt, ca 3 min.

Vær rask og ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper på bakepapiret eller smør massen utover bakepapiret og del opp med kniv seinere.

Skulle massen stivne for fort, ha den noen sekunder i mikroovnen.

La marshmellowsen stå å stivne i ca 1 time.

Ønsker du å tilsette smak og/eller farge må dette gjøres like før du pisker massen.

Du kan også dyppe de i sukkerfri sjokolade om du ønsker.

 

Flere flotte oppskrifter uten sukker og gluten finner du på Funksjonellmat.no #sponset

#sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #jul #Christmas #blogg #astridkokk

Følg mg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg