Sukkerfrie Risboller

Det blir ikke jul uten risboller.

Disse er sukkerfrie og like gode som de fullsukrede.

Av denne oppskriften ble det ca. 15 stk. Men jeg laget de litt små. Du kan gjerne doble oppskriften.

Oppskrift:

  • 50 gram kokosolje (Cocosa) eller Delfiafett
  • 100 gram mørk eller lys sukkerfri sjokolade
  • 1 egg + en eggehvite
  • 3 ss Sukrin
  • Frøene fra en halv vaniljestang
  • 3 ss sterk kaffe
  • ca. 70 gram puffet ris.

 

Smelt kokosolje og finhakket sjokolade på svak varme. (Sukkerfri sjokolade kan du enten kjøpe i helsekostbutikker eller i vanlig matbutikker. De fleste butikker skal ha det. Kokosolje får du også kjøpt i helsekostbutikker. Delfiafett i vanlig matbutikk.)

Tilsett kaffe.

Pisk egg, eggehvite, vaniljefrø og Sukrin til lett eggedosis.

Rør inn den smeltede sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Tilsett puffet ris og rør godt sammen.

Sett risbollene med skje enten i muffinsformer eller rett på et brett kledd med bakepapir.

(Ønsker du å bruke vanlig sukker og vanlig sukret sjokolade, kan du gjerne det.)

 

#sukkerfri #utensukker #risboller #sukrin #funksjonellmat #jul #Christmas #astridkokk #instagram #facebook #blogg

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

 

10 kommentarer
    1. Hei , eg likar ikkje sjokolade so godt , men da lurer eg på går det and å bytte den vanlige sjokoladen med kvitsjokolade ? Å da kva kan ej bytte med kaffi eller blir det bra med kaffi og ?

    2. Hei. Du kan bruke hvit sjokolade. Du må bare være litt mere forsiktig når du varmer hvit sjokolade da den har lettere for å brenne seg og bli kornete. Bruk veldig svak varme. Du kan bruke melk i stedet for kaffe. 🙂 Marie nh:

    3. Hei, jeg fant denne oppskriften på Pinterest. Hvor mye Natreen kan jeg bruke istedenfor Sukrin? Anne

    4. Må prøves 👍 takk for påskrift og at du deler.
      Hvor er de søte begrene kjøpt?
      Ønsker deg en vakker jul 🤶🏻

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg