Marsipan. Konfekt. Sukkerfri og fettredusert. #sponset #reklame

Det er så enkelt å lage din egen marsipan. Det tar kun 10 minutter å veie opp og røre sammen ingrediensene. Og så god som denne blir.

Ønsker du å male dine egne mandler, kan du kjøre det. Jeg har kjøpt ferdig mandelmel/malte mandler. Mandlene er uten skall.

Du får kjøpt fettfattig mandelmel både i utvalgte matbutikker og hos helsekostbutikker. Du kan også kjøpe det i nettbutikken til Funksjonellmat.no

Oppskrift:

  • 100 gram fettfattig mandelmel
  • ca. 60 gram SukrinMelis
  • 2 eggehviter
  • 4 dråper mandeldråper
  • 1 ss sitronsaft
  • en liten klype salt
  • Frøene fra en halv vaniljestang.
  • Evt. smakstilsetning som f.eks. krydder som malt kanel, malt nellik og malt ingefær, malt anis og revet appelsinskall.
  • (Ca. 100 gram sukkerfri lys eller mørk sjokolade – 1 ss delfiafett)

 

Bland alt sammen i en bolle. Kna godt. Synes du marsipanen blir for bløt, ha i litt mere mandelmel. Ikke lag den for tørr. Da blir den vanskelig å forme. Ønsker du marsipanen søtere tilsetter du mere SukrinMelis. Ønsker du å tilsette krydder, smak deg frem. Husk at det fort kan bli for mye så ha i bare litt og litt om gangen og smak underveis.

Pakk marsipanen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskap i minimum 3 timer, men gjerne natten over. Da vil “deigen” bli litt fastere.

 

Den bakerste marsipanpølsen på bildet er sukkerfri og fettredusert. Den hitterste er kun sukkerfri. (Oppskrift på neste innlegg).

 

Form marsipanen til ønsket form og størrelse. Du kan også kjevle marsipanen og bruke små pepperkakeformer/utstikkere å stikke ut figurer. Bruk fantasien! 🙂 Jeg laget kuler og små marsipanbrød.

Om du ønsker å dyppe i smeltet sjokolade, kan du gjøre det. For å få den smelta sjokoladen litt tynnere, kan du evt. tilsette litt delfiafett. Husk at det da tilfører mere fett i konfekten. Den sukkerfrie sjokoladen inneholder også fett. Men er sunnere enn normal sukret sjokolade. 🙂 Men uansett – alt med måte. 🙂

Pynt slik du selv ønsker. Her kommer noen tips: Smelt sjokoladen i en kjele på lav varme eller i et vannbad. Slipp noen av kulene og pølsene oppi kjelen med sjokoladen. Kun en om gangen. “Fisk” de opp med en gaffel eller liknende. Ha resten av sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt evt. striper. På toppen av marsipanpølsene har jeg strødd litt SukrinGold for å få litt “knas” når du spiser. På kulene har jeg strødd litt frysetørket jordbær som jeg bare har knust mellom to fingre. Fås kjøpt hos Meny og andre utvalgte butikker.

 

Ønsker du å lage marsipanen fullsukret, bytt ut SukrinMelis med vanlig melis. 🙂 Alt er mulig. Men uansett så er det vel stor stas og servere sin egen hjemmelagde marsipan?

 

#marsipan #sukkerfri #fettfri #mandelmel #sponset #reklame #funksjonellmat #sukrinmelis #sukringold #sukkerfrisjokolade #jul #Christmas #julekonfekt #hohoho #meny #blogg #astridkokk #matblogg

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg