Ostekake i stetteglass

I stedet for å servere en stor ostekake, kan du lage den i høye glass med stett. Passer perfekt til f.eks. nyttårsaften.

Du kan fylle glassene så fulle du ønsker.

Jeg har smuldret opp pepperkaker mellom lagene, men bruk den kjeksen du ønsker. Du kan også bare sløyfe kjeksen om du ønsker det.

Ønsker du å lage denne desserten sukkerfri, bytt ut vanlig melis med SukrinMelis. Her på bloggen ligger det oppskrift på sukkerfrie pepperkaker om du ønsker å lage det.

Oppskriften er nok til ca 10 glass, men det kommer litt an på hvor mye du har i glassene naturligvis.

 

Oppskrift:

  • 4 plater gelantin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl rømme
  • 200 gram kremost, naturell
  • ca 150 gram melis
  • Frøene fra 1 stk vaniljestang
  • ca 200 gram bringebær og 150 gr melis
  • Ca 20 stk pepperkaker eller annen kjeks.

 

Legg gelantinplatene i vann. La de ligge der i ca. 10 min.

Lag bringebærsaus av bringebær og melis. Kjør alt glatt med en stavmikser og sil den slik at frønene fjernes.

Pisk krem.

Pisk sammen kremost, melis, rømme og frøene fra vaniljestangen.

Bland sammen den piskede kremen og kremostblandingen.

Klem vannet ut av gelantinplatene og smelt de sammen med 0,5 dl vann enten noen sekunder i mikroen eller i en kjele på svak varme på plata. Hell dette forsiktig i ostekakemassen mens du rører godt. Pass på at gelantinen ikke blir liggende igjen i bunnen av bollen.

Bland litt av bringebærsausen inn i ostekakemassen. Ikke rør den så godt inn. Den skal være litt marmorert i den hvite kremen.

Knus 1 stk. pepperkake/kjeks i hvert glass og hell litt ostekakemasse over. Knus en pepperkake/kjeks til og fortsett med et lag til.

Sett i kjøleskapet og avkjøl i minimum 2 timer før servering. 

Hell litt bringebærsaus på toppen like før servering.

 

#ostekake #bringebærsaus #pepperkaker #nyttår #jul #newyear #Christmas #dessert #blogg #matblogg #astridkokk

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

Del gjerne. <3

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg