Disse potetene er knallgode og er enkle å lage.
Utenpå blir skallet sprøtt og crispy og inni myke og melne.
Det er viktig at du bruker små poteter som har ganske lik størrelse. Du kan f.eks. bruke Amandinepoteter, Mandelpotet, små nypoteter. Under har jeg skrevet hva du trenger for helt “naturelle” poteter. Men du kan tilsette de krydderne du ønsker selv, som f.eks. fersk hakket hvitløk, rødløk i store biter, rosmarin, timian, paprikapulver, sennep/sennepspulver, balsamicoeddik etc. Du kan også tilsette store biter bacon, chorizo, cherrytomater, hele hvitløksfedd og soltørket tomat og servere som en av rettene til et tapasbord. Du kan også rulle inn hver potet i baconskiver. Da ville jeg stekt potetene nesten ferdige og rullet de inn etter hvert, slik at baconet ikke blir brent. Stek dem i ca. 10-12 min med baconet på.
Disse potetene passer kjempe godt til f.eks.biff av storfe, svin, vilt, kylling/fugl, tapas, koldtbord og stekt fisk.
1 kg poteter er nok til ca. 4-5 personer.
Det du trenger er:
- Poteter
- Olje eller kryddersmør
- Salt og pepper.
Sett oven på 250 grader.
Skyll potetene og tørk de med tørkepapir. (De skal ikke skrelles).
Ha potetene over i en ildfastform.
Hell over en nøytral matolje. Ca. 3 ss. Eller ca. 2 ss kryddersmør.
Strø på salt og pepper. Bruk dobbelt så mye salt enn det du ville brukt vanligvis. Potetene trenger mye salt så lenge skallet er på. Vend potetene rundt slik at alle blir dekket med olje, salt og pepper.
Sett de midt i ovnen og stek de i ca. 30 min. Ta de ut og snu litt på potetene etter halvgått tid.
#partypoteter #amandine #ovnsbakte #poteter #bama #blogg #matblogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Del gjerne. <3
Hei.
Det ser ut kjempe godt.
Tusen takk for forklaringen.
Hei.
Det ser kjempe godt ut.
Tusen takk for forklaringen.