Ossobucu på min måte.

Dette er den perfekte helge – middagen.

Ossobuco er en kjent matrett fra Piemonte og fra Lombardia i Italia. Retten skal egentlig lages på kalveskank i skiver med margbein. Margen er vesentlig for at Ossobuco for den rette smaken.

Jeg var vel nesten hele Østfold rundt for å se om jeg fant kalveskank. Det gjorde jeg ikke. Men kjøpte oksekjøtt og margbein, (kraftbein), hver for seg.

Retten bør koke lenge på lav varme. Du kan også langtidssteke den i ovnen. (90-100 grader i ca. 3-4 timer).

Oppskriften er nok til ca. 4-5 porsjoner.

Oppskrift:

  • Ca. 1 kg kalvkjøtt eller oksekjøtt i store stykker. Helst kalveskank.
  • Ca. 4-6 stk margbein. Hvis du ikke får tak i kalveskank med margbein i.
  • Ca. 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • Olje og smør til steking
  • 6 gulrøtter
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 dl oksekraft
  • 2 bokser hermetiske cherrytomater
  • 1 ss hakket persille
  • 1 ss hakket basilikum
  • 1 ts tørket timan
  • 2 laubærblad
  • Saften fra en halv sitron.
  • Salt og pepper.

 

Ha olje og smør i en varm stekepanne. Bland hvetemel, salt og pepper på en tallerken. Vend kjøttet i melblandingen og brun det på alle sider i stekepanna. Legg det til side. Kok ut stekepanna med hvitvin og oksekraft.

Vask og rens grønnsakene. Kutt de i litt store terninger. Finhakk hvitløken. Ha litt olje i en gryte og brun grønnsakene.

Tilsett hvitvinen, oksekraften og de hermetiske tomatene. Ha i krydderet. Rør godt og kok opp.

Legg i margbein.

Legg så i kjøttet og kok på lav varme i ca. 3 timer eller evt. i ovnen med lokk på i ca. 3-4 timer på 90-100 grader.

Husk å røre av og til slik at det ikke brenner seg i bunnen.

 

Når gryta er ferdig, tar du ut margbeina. Smak til med salt, pepper og evt. sitronsaft.

Strø over gremolata ved servering.

Gremolata lages av 2 ss finhakket persille, 1 fedd hvitløk og revet sitronskall fra 1 sitron. Dette blandes godt.

Server med hjemmelaget potetstappe smaksatt med safran.

 

#ossobuco #ossobuccu #gremolata #Italia #kalveskank #margbein #kalv #safran #søndagsmiddag #helg #gryte #leceuset #langtidskokt #godtid #blogg #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg