Supersunne, fylte, grønne pannekaker.

Pannekaker med ny vri. Disse er ikke søte, ikke fete men smaker veldig godt likevel. 🙂

Kanskje en “Hit” hos barna pga fargen men også en lur måte å “lure” barna til å spise litt mere grønnsaker…. 🙂

 Pannekakene kan fylles med det meste fra f.eks. kokt laks, røkt laks, pølser, spekeskinke og kylling som jeg har brukt.

Kan brukes som lunsj, mellommåltid, på tapasbordet eller bare som litt godt til kvelden.

Denne oppskriften gir ca. 6-7 pannekaker. (Oppskriften er ganske stor – kan halveres.)

Om du ønsker kan du lage disse pannekakene laktosefrie ved å bruke laktosefri melk. Du kan også benytte glutenfritt mel om du ønsker eller har behov for det. Du kan bruke speltmel evt. blandet med havremel og havregryn. Eller også grovt sammalt mel blandet med fint sammalt mel. Du kan egentlig gjøre som du best liker selv. 🙂

 

Oppskrift pannekaker:

  • 100 gram vasket rå spinat
  • 50 gram vasket ruccola
  • En neve fersk persille
  • 2 små vårløk
  • 0,5 dl nøytral olje
  • ca. 2 dl Styrk-melk eller ekstra lett melk
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • ca. 2-3 dl hvetemel

 

Ha spinat, ruccola, persille, vårløk, olje og 1 dl av melken i en bolle og bruk en stavmikser eller en foodprosessor til å kjøre alt sammen til en glatt, grønn “røre”.

Tilsett resten av melken, egg, salt, pepper og mel. Rør godt sammen med en visp.

Ha litt olje i stekepannen og stek pannekaker. Hvis du lager de for tykke, kan de bli litt vanskelig å rulle og kan også sprekke. Lag de så tynne som mulig. Ikke stek dem på for høy varme eller for lenge. Da mister de fargen og bli brune.

Som fyll har jeg brukt ruccola, paprika, mango og kyllingstrimler stekt med salt, pepper, paprikakrydder og spisskummen. Du kan også bruke en pose tacokrydder om du ønsker det i stedet for krydret jeg har brukt.

Ønsker du å fylle de helt uten å bruke fisk, kylling eller kjøtt, kan du steke litt forskjellige grønnsaker og krydre med f.eks. tacokrydder eller andre krydder som du er glad i. #kjøttfrimandag

De fylte pannekakene kan serveres med dipp eller bare rømme.

 

#pannekaker #green #grønn #grønnepannekaker #mager #vitaminer #grønnsaker #spinat #ruccola #persille #vårløk #paprika #mango #kylling #taco #tacokylling #grønnhverdag #blogg #matblogg #astridkokk

Del gjerne. <3

 

Følg meg gjerne på:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

4 kommentarer
    1. Takk! 🙂 I pannekaker kan du nok ikke bytte ut eggene med noe annet. Da tror jeg du evt må lage det gjærdeig og kjevle tynne lefser og steker. 🙂 Kan ikke hjelpe deg noe mere der…. Ruby Hagemann Myhren:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg