Belgiske Vafler #sukkerfrie

Kjempe gode, store og myke Belgiske vafler.

Disse vaflene lages med gjær og skal derfor stå og heve i ca. 1 time, akkurat som annen gjærdeig. Konsistensen på røren er som en litt tykk, vanlig vaffelrøre.

Du trenger også et Belgisk vaffeljern for å steke disse. Grunnen til at du ikke kan bruke et vanlig vaffeljern er at røren trenger god plass til å heve. Disse hever nok hakket mere enn vanlige vafler.Jeg har laget disse sukkerfrie. Jeg har brukt Tagatesse. (Søtstoff).

Ønsker du å lage de både laktosefrie og glutenfrie, bruker du laktosefrimelk, laktosefritt smør og et glutenfritt mel som f.eks. Jytte-mjøl eller den lyse, glutenfrie melblandingen fra Toro.

Oppskriften er stor. Det går helt fint å dele oppskriften på to.

 

 

Oppskrift:

  • 5 eggeplommer
  • 5 eggehviter
  • 1 ts salt
  • 100 gram sukker eller 50 gram Tagatesse, søtstoff.
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • 1 ts kardemomme
  • 500 gram hvetemel
  • 150 gram smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 gram gjær

 

Smelt smøret og bland inn melken. (Husk til kun 37 grader før du har oppi gjær.) Løs opp gjæren i blandingen.

Pisk sammen eggeplommer, salt, sukker (evt. søtstoff), vaniljefrø, kardemomme, vann og hvetemel.

Ha i smør – melk – gjærblandingen og rør det klumpfritt.

Stivpisk eggehvitene og vend de inn i røren.

La røren stå i romtemperatur og heve i ca 1 time.

Stek.

 

#belgiskevafler #vafler #søndag #sukkerfri #tagatesse #reklame #kos #blogg #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg