Det tar ikke lang tid å lage egen pasta. På 15-20 min har du den ferdig laget og ferdig kokt.
Du trenger ikke å bruke pastamaskin heller.
Oppskriften er til 2 personer.
Oppskrift:
- 150 gram fint hvetemel som type Tipo 0
- 1 ts salt
- 2 egg
- 2 ss olje
Bland sammen melet og saltet.
Pisk sammen egg og olje.
Ha eggeblandingen over i melet og rør/elt sammen.
Del deigen i ca. 4 deler og kjevl ut , i omganger, så tynt du klarer.
Bruk en skarp kniv og del deigen i tynne strimler.
Ha den ferdige pastaen i en bolle og strø litt mel over slik at de ikke kleber til hverandre.
Kokk opp en kjele med lettsaltet vann og kok pastaen i ca. 4 min.
Server med pesto og fersk revet parmesan.
Oppskrift pesto:
- En god neve fersk basilikum
- En god neve fersk ruccola
- Ca. 50 gram ristede pinjekjerner
- Ca. 50 gram fersk parmesan
- 1 fedd hvitløk
- Ca. 1 dl olje
- Salt og pepper.
Ha alle ingredienser i en bolle og kjør pestoen glatt med en stavmikser.
#pasta #pesto #hjemmelaget #rask #enkel #middag #Italia #kjøttfrimandag #basilikum #ruccola #parmesan #egg #olje #tipo0 #matblogg #astridkokk
Del gjerne bloggen min med dine venner. <3
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk. blogg.no
Dette så helt nydelig ut 🙂
Tusen takk! 🙂 lisarorvik:
Så enkelt og greit dette virker!
må virkelig prøve ut dette i nærmeste fremtid altså 😀
Det er kjempe enkelt! 🙂 Alle får til dette! 🙂 Henriette Celin:
SV: Godt å høre, hehe 😉