Hjemmelaget pasta med pesto

Det tar ikke lang tid å lage egen pasta. På 15-20 min har du den ferdig laget og ferdig kokt.

Du trenger ikke å bruke pastamaskin heller.

Oppskriften er til 2 personer.

Oppskrift:

  • 150 gram fint hvetemel som type Tipo 0
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 2 ss olje

 

Bland sammen melet og saltet.

Pisk sammen egg og olje.

Ha eggeblandingen over i melet og rør/elt sammen.

 

 

Del deigen i ca. 4 deler og kjevl ut , i omganger, så tynt du klarer.

 

 

Bruk en skarp kniv og del deigen i tynne strimler.

 

 

Ha den ferdige pastaen i en bolle og strø litt mel over slik at de ikke kleber til hverandre.

 

 

Kokk opp en kjele med lettsaltet vann og kok pastaen i ca. 4 min.

 

 

Server med pesto og fersk revet parmesan.

 

Oppskrift pesto:

  • En god neve fersk basilikum
  • En god neve fersk ruccola
  • Ca. 50 gram ristede pinjekjerner
  • Ca. 50 gram fersk parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • Ca. 1 dl olje
  • Salt og pepper.

 

Ha alle ingredienser i en bolle og kjør pestoen glatt med en stavmikser.

 

 

#pasta #pesto #hjemmelaget #rask #enkel #middag #Italia #kjøttfrimandag #basilikum #ruccola #parmesan #egg #olje #tipo0 #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne bloggen min med dine venner. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk. blogg.no

 

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg