Chiafrø-trekanter.

Deilige sprø chiafrø-trekanter med sesam og havregryn.

Chiafrø er både proteinrike, fiberrike og glutenfrie. Du får kjøpt både malte frø og hele.

Av oppskriften blir det ca. 12 små trekanter.

Oppskrift:

  • 2 dl vann, 37 grader.
  • 2 ss fibersirup gold eller honning
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • Ca. 15 gram gjær
  • 4 ss malte Chiafrø
  • 4 ss havregryn
  • Ca. 200 gram hvetemel.
  • 1 egg til pensling
  • Sesamfrø og malt chiafrø til å strø på toppen.

 

Ha vann, sirup/honning, olje, salt og gjær i en bakebolle og rør alt godt sammen.

Tilsett Chiafrø, havregryn og hvetemel.

Kna godt sammen og elt deigen i ca. 5-8 min.

Sett deigen til heving på et lunt sted og hev til dobbelt størrelse.

Om du ønsker, kan du bruke glutenfrie havregryn og et glutenfritt mel som f.eks. Jyttemel.

Ha litt mel på bordet når du baker ut deigen. Klem deigen ganske flat i en rektangel i ønsket størrelse og del i trekanter med en kniv.

Sett på et stekebrett kledd med bakepapir og hev i ca. 30 – 40 minutter.

Pisk sammen et egg og pensle trekantene med. Strø over malte Chiafrø og sesamfrø eller annet frø/korn etter ønske.

Stek ved 230 grader i ca. 15 – 20 minutter.

 

#chiafrø #sesamfrø #havregryn #glutenfri #trekanter #frokost #lunsj #kvelds #sunt #magert #knasendegodt #sprø #matblogg #blogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Følg meg gjerne her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg