Kjempe gode havrekjeks.

Disse gode havrekjeksene lager du raskt.

Du kan smaksette de med f.eks. kanel, kardemomme, sitron, appelsin. Du kan grovhakke nøtter, sjokolade eller tørket frukt og ha i deigen. Du kan dyppe de i smeltet sjokolade eller bare ha litt over toppen. Det er bare fantasien som setter grenser. Lag dem “plain” etter oppskriften eller tilsett det du liker best. Du kan lage se så store eller små du ønsker. Jeg har laget de med sukker. Men du kan gjerne lage de med søtstoff eller om du ønsker de salte. Med sukkeret i oppskriften blir de ikke veldig søte. Om du ønsker kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt grovt mel. Av oppskriften blir det mange. Om du ikke ønsker å steke all kjeksen med en gang, kan du pakke deigen inn i plast og oppbevare i kjøleskapet i 2-3 dager.

Oppskrift:

  • 180 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl melk
  • 250 gram havregryn
  • 2,5 ts bakepulver
  • 200 gram hvetemel.
  • En klype salt.

 

Smelt smøret og tilsett sukker og melk. Ha i havregryn og rør godt sammen. Ha blandingen over i en bakebolle og sett til avkjøling. Du kan gjerne gjøre dette kvelden før. La stå til avkjøling i kjøleskap.

Tilsett hvetemel, salt og bakepulver. Kna deigen til den er jevn.

Sett ovnen på 160 grader.

Del deigen i mindre evner og kjevle ut ganske tynt. Stikk kjeksen ut med et glass i ønsket størrelse. (Du kan gjerne bruke f.eks. pepperkakeformer.)

Legg disse på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek kjeksen midt i ovnen i ca 15-20 min. Kommer litt an på hvor store du lager de.

Kjempe gode til en kopp kaffe eller til deilige oster.

 

#havrekjeks #havre #kjeks #sprø #fiber #deilige #havregryn #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Følg meg gjerne her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

2 kommentarer
    1. Har aldri bakt det selv…men liker å bake så kanskje jeg prøver disse en dag 🙂 Så iallefall veldig gode ut 🙂 God helg videre :))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg