Tomatsaus lager du enkelt selv. Denne er helt uten kjøtt men du kan gjerne tilsette kjøtt etter ønske i denne. (Som f.eks. stekt kjøttdeig, kylling, biff eller kjøttboller.) For å få litt fylde i sausen har jeg tilsatt gulrot og persillerot. Jeg har valgt å servere tomatsausen til pasta, men du kan gjerne ha denne til både lasagne og som pizzasaus eller gryterett.
Oppskriften med saus er til ca. 4-5 personer.
Oppskrift:
- 2 finhakkede hvitløksfedd
- 2 finhakkede røde chili
- 1 gul løk i terninger
- 2 ss olje til steking
- 1 stor ss tomatpure
- 1 boks hermetiske finhakkede tomater
- 2 stk grovt revne gulrøtter
- 1 stk grovt reven persillerot eller sellerirot
- ca. 2 – 3 dl vann
- 2 ss honning
- 1 ts spisskummen
- 1 ss paprikapulver
- En håndfull finhakket basilikum
- Salt og pepper
- Evt. en grønnsaksbuljongterning.
- Fullkorns pasta
- Parmesan
Ha olje i pannen og fres hvitløk, chili og løk slik at det blir blankt i ca. 5 min.
Ha i tomatpure og hermetiske tomater. La koke på middels varme i ca. 15 min.
Ha i reven gulrot og persillerot. Ha også i vann, spisskummen, paprikapulver, honning, litt salt og pepper. La småkoke i ca. 15 min eller til grønnsakene er møre. Tilsett mere vann hvis du synes sausen blir for tykk.
KOK PASTAEN ALDENTE I LETTSALTET VANN mens du venter på at tomatsausen skal koke ferdig.
Tilsett basilikum. Smak til med salt, pepper og evt. en buljongterning. La koke i 5 min til.
Serveres med fersk reven parmesan.
#tomatsaus #pasta #fullkorn #grønnsaker #gulrot #tomat #persillerot #chili #hvitløk #parmesan #basilikum #mager #kjøttfrimandag #kjøttfri #mandag #middag #matblogg #astridkokk
Del gjerne med dette med dine venner. <3
Du finner meg også her:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no