Tacopiroger

Hender det at du får igjen rester fra fredagstaco’n? Da kan du bruke den som fyll i piroger.

Av oppskriften blir det ca. 8-10 stk.

 

Oppskrift deig:

  • 2 dl lettmelk
  • 25 gram fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • ca. 5 dl hvetemel/tipo00

 

Varm melken til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha i olje, salt og sukker. Rør godt.

Elt inn melet. Gjerne for hånd eller i maskin. Elt deigen i ca. 5-8 min.

Ha plast over bollen og la heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 8 -10 deler. Kommer an på hvor store du vil ha de.

Rull runde boller. Bruk en kjevle og kjevle de flate og runde.

Ha i fyll som: tacokjøttdeig, kylling eller annet kjøtt eller fisk, reven ost, tacosalsa, mais, løk, paprika etc.

Brett sammen og klem kantene godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. De skal se ut som halvmåner.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Ikke legg de for tett.

La de heve i ca. 20 – 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg. Strø over litt reven ost og dryss over litt tacokrydder.

Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 12-15 min.

Serveres med salat, rømme og salsa.

Lag gjerne mange som du fint kan fryse ned.

 

 

#tacopiroger #taco #piroger #hvetedeig #gjærdeig #tipo00 #fredagstaco #rester #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg