På deilige varme sommerdager bør man jo ikke bruke mange timer på kjøkkenet for å lage middag eller lunsj.
Stekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker og salvie-poteter er en enkel og god sommermiddag.
Bruk grønnsaker som f.eks. gulrot, løk, purre, kålrot, selleri, broccoli, eller det du måtte ha hjemme. Grønnsakene er saltet og pepret og vendt i ca. 3 ss olje. Stek dem i ca 20 -30 min i ovnen på 230 grader eller i stekepannen til de er møre.
Potetene er fra Bjærtnes & Hoel og er “perlepoteter”. De er veldig små og tar bare 15 min å koke. Du kan også bake dem i ovnen sammen med grønnsakene om du ønsker det.
Laksen stekes i olje og smør i stekepannen, salt og pepper, sitronsaft fra en halv sitron og ca 5-6 blader salvie som finhakkes. Når potetene er ferdig kokte, har du de over i pannen sammen med fisken slik at de får smaken av sitron og salvie.
Salvie er et av krydderurtene jeg bruker mye. Jeg synes det smaker utrolig godt og passer til både fisk, kjøtt og grønnsaker. Anbefaler at du prøver. Men bruk frisk salvie. Ikke bruk for mye. Den smaker masse.
Om du ønsker kan middagen serveres med rømme.
Spekemat er en klassiker her i Norge om sommeren. Det er enkelt og godt.
Enten velger man kokte små nypoteter eller potetsalat.
Oppskrift på silkemyk eggerøre finner du her på bloggen. 🙂
Del gjerne. <3
GOD SOMMER! <3
#laks #grønnsaker #perlepoteter #nypoteter #Norge #sommer #sommerinorge #bjærtnesoghoel #poteter #nofollow #meny #reklame #salvie #spekemat #eggerøre #matblogg #astridkokk
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Elsker ovnsbakte grønnsaker og poteter 😀
Dette så godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Ser kjempegodt ut. Dyrker mye salvie, som brukes i matlagningen.
Tusen takk! 🙂 Salvie er så godt. 🙂 Bentes kjøkken:
Tusen takk! 🙂 lisarorvik:
Det er kjempe godt også “ordner det seg selv”. 🙂 Henriette Celin: