Disse må du bake!
Det tar 5 min å røre sammen deigen i kveld. Deigen er ferdig hevet til i morgen tidlig og du har ferske, varme, deilige rundstykker til i morgen.
Av oppskriften får du ca. 8 rundstykker, kommer litt an på hvor store du lager de.
Oppskrift:
- 400 gram hvetemel
- 1,5 ts salt
- 2 ts sukker
- ca. 7-10 gram fersk gjær
- 3,5 dl vann, ca. 20 grader.
- 3 ss olje.
Rør ut gjæren i vannet.
Bland alt sammen i en bolle, deigen blir ganske løs, og dekk den med plastfolie og la den stå på benken i minimum 8 timer.
Strø ut masse hvetemel på benken og hell deigen ut av bollen. Bruk en slikkepott når du elter deigen litt lett sammen.
Del deigen i 8 likestore deler med en kniv. Deigen er fremdeles klissete og vil flyte litt utover. Ingen av rundstykkene vil bli helt like og vil se litt rustikke ut. Legg de 8 på et stekebrett kledd med bakepapir. Heves i ca. 30 min.
Sett ovnen på 250 grader.
Jeg setter alltid en liten ildfastform halvfull med vann i bunnen av stekeovnen for at vannet skal lage damp i ovnen og gjøre skorpen sprø og brødet saftig.
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 – 20 min. Eller til de har fått en fin gyllen farge.
Serveres lune med godt pålegg eller til supper og gryter.
Om du ønsker kan du tilsette krydderurter i deigen, friske eller tørkede.
#eltefrierundstykker #eltefrie #fine #hvetemel #rundstykker #hevenattenover #frokost #lunsj #godt #anbefales #luftige #matblogg #astridkokk
Del gjerne. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Så gode de så ut (: