Eltefrie rundstykker.

Disse må du bake!

Det tar 5 min å røre sammen deigen i kveld. Deigen er ferdig hevet til i morgen tidlig og du har ferske, varme, deilige rundstykker til i morgen.

Av oppskriften får du ca. 8 rundstykker, kommer litt an på hvor store du lager de.

Oppskrift:

  • 400 gram hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • ca. 7-10 gram fersk gjær
  • 3,5 dl vann, ca. 20 grader.
  • 3 ss olje.

 

Rør ut gjæren i vannet.

Bland alt sammen i en bolle, deigen blir ganske løs, og dekk den med plastfolie og la den stå på benken i minimum 8 timer.

 

Strø ut masse hvetemel på benken og hell deigen ut av bollen. Bruk en slikkepott når du elter deigen litt lett sammen.

Del deigen i 8 likestore deler med en kniv. Deigen er fremdeles klissete og vil flyte litt utover. Ingen av rundstykkene vil bli helt like og vil se litt rustikke ut. Legg de 8 på et stekebrett kledd med bakepapir. Heves i ca. 30 min.

 

Sett ovnen på 250 grader.

Jeg setter alltid en liten ildfastform halvfull med vann i bunnen av stekeovnen for at vannet skal lage damp i ovnen og gjøre skorpen sprø og brødet saftig.

Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 – 20 min. Eller til de har fått en fin gyllen farge.

 

Serveres lune med godt pålegg eller til supper og gryter.

Om du ønsker kan du tilsette krydderurter i deigen, friske eller tørkede.

 

#eltefrierundstykker #eltefrie #fine #hvetemel #rundstykker #hevenattenover #frokost #lunsj #godt #anbefales #luftige #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg