Hva smaker vel bedre enn hjemmebakte rundstykker med smør og rørte bær?
Jeg synes at du skal ta deg tid til å bake disse.
Av oppskriften blir det ca. 8 rundstykker.
Oppskrift:
- 3 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 ss olje
- 25 gram fersk gjær
- ca. 550 gram hvetemel
- 1 sammen-pisket egg til pensling.
Ha vann, salt, sukker, olje i en bakebolle. Løs opp gjæren i dette. Elt inn hvetemelet. Om du ønsker, kan du gjerne bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt fin og grov hvete. Elt deigen med mikser i 5 min eller for hånd.
Dekk bollen med plast og la heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Del deigen opp i ca. 8 emner og rull runde rundstykker. Rull spisser i hver ende.
Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir og la de heve i ca. 30 min. Pensle med egg og bruk en skarp kniv og lag snitt i toppen.
Stek de på 230 grader i ca. 15 min.
Bringebærene er most med en gaffel med sukker og vaniljesukker til du synes det blir søtt nok.
Oppbevares i en tett krukke eller glass i kjøleskapet. De rørte bærene holder seg i ca 3-4 dager.
Du kan bruke de bærene du liker best.
#hveteflutes #rundstykker #hvete #bringebær #rørtebær #enkelt #rask #frokost #lunsj #kveldsmat #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Så knallgodt ut! og er veldig glad i syltetøy ^^