Hveteflutes med rørte bringebær

Hva smaker vel bedre enn hjemmebakte rundstykker med smør og rørte bær?

Jeg synes at du skal ta deg tid til å bake disse.

Av oppskriften blir det ca. 8 rundstykker.

Oppskrift:

  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 25 gram fersk gjær
  • ca. 550 gram hvetemel
  • 1 sammen-pisket egg til pensling.

 

Ha vann, salt, sukker, olje i en bakebolle. Løs opp gjæren i dette. Elt inn hvetemelet. Om du ønsker, kan du gjerne bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt fin og grov hvete. Elt deigen med mikser i 5 min eller for hånd.

Dekk bollen med plast og la heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Del deigen opp i ca. 8  emner og rull runde rundstykker. Rull spisser i hver ende.

Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir og la de heve i ca. 30 min. Pensle med egg og bruk en skarp kniv og lag snitt i toppen.

Stek de på 230 grader i ca. 15 min.

 


 

Bringebærene er most med en gaffel med sukker og vaniljesukker til du synes det blir søtt nok.

Oppbevares i en tett krukke eller glass i kjøleskapet. De rørte bærene holder seg i ca 3-4 dager.

Du kan bruke de bærene du liker best.

 

#hveteflutes #rundstykker #hvete #bringebær #rørtebær #enkelt #rask #frokost #lunsj #kveldsmat #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg