Deilige krydderurteoljer og pesto fra Ellitsgaard. Med mine oppskrifter. #sponset. #reklame.

Jeg har vært så heldig å få smake på disse deilige produktene fra Ellitsgaard.

Ellitsgaard – produktene er utviklet av Nicolai Ellitsgaard, tidligere kjøkkensjef på restaurant Måltid i Kristiansand. (Restauranten ble avviklet i 2015.)

Produkter og forhandlere kan du finne på Ellitsgaard.no

Gode smaksrike produkter som passer til så mye.  Jeg har brukt de i noen av mine oppskrifter som du kan se når du blar videre nedover i dette innlegget.

 

Rømmestekt kantarell med ramsløkolje:

1 ss smør, 1 sjarlottløk, 1 fedd hvitløk, 200 gram kantareller, 3 ss sæter rømme, 1 ts ramsløkolje, salt og pepper.

Stek løk og hvitløk i en stekepanne i smøret. Rens og del soppen og ha den i pannen. Stek den i væsken har fordampet. Ha i rømmen og ramsløkoljen. Stek til rømmen har stekt inn og ikke lenger er “våt”. Smak til med salt og pepper. Serveres på ristet brød med masse frisk salat. Passer godt til kjøtt og vilt også.

 

Pull-a-part-brød med gressløkpesto passer ypperlig til supper eller til tapas.

Oppskriften på brødet er en eltefrioppskrift som trenger 3-5 timer heving eller evt. natten over.

450 gram hvetemel, 1 ts salt, 1 ts sukker, 3,5 dl romtemp. vann, 3 ss olje, ca. 15 gram fersk gjær.

Løs opp gjæren i vannet. Bland alt det tørre i en bolle og ha i vann, gjær og olje. Rør alt godt sammen. Dekk til med plast og la heve på et lunt sted.

Hell deigen utover et melet bord og bruk en slikkepott og elt/brett deigen noen ganger. Deigen skal være ganske løs.

Finn frem en brødform som rommer ca. 1,5 liter og smør den med olje eller smør.

Del deigen i små deler på ca, 30 gram.

Hold brødformen litt på skakke og legg de små deigemnene lagvis med grassløkpesto i mellom hvert lag helt til du har fylt formen.

Hev i ca 30 min. Stek i ca. 25 min på 220 grader. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Om du ønsker kan du lage rundstykker av deigen og servere de varme med pesto ved siden av.

 

 

Majones lager du enkelt selv.

Du trenger: 2 eggeplommer, to gode klyper salt, 1 ts Dijon sennep, pepper, 1 ts eddik eller sitronsaft, 1,5 dl nøytral olje.

Pisk sammen plommer, salt, pepper, sennep og eddik/sitronsaft.

Bruk en stavmikser og spe sakte med oljen. Om det skulle skje at majonesen skiller seg, ha i noen dråper kalt vann og pisk sammen.

Jeg har blandet inn 2 ts dill og tangpesto i halvparten av majonesen. Og litt i salaten som består av reker, pasta, løk og paprika i div farger, fersk dill, sitronsaft, olje, salt, pepper, ruccola og hjertesalat.

Dill og tangpestoen har en unik god smak som passer godt til fisk og skalldyr.

Jeg håper at du fikk lyst til å lage noe av dette. <3 Flaskene har et kult design som tar seg godt ut på kjøkkenbenken. Oljene har en herlig dyp, klar og ren grønn farge.

 

 Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

#sponset #sponsetinnlegg #reklame #ellitsgaard #olje #pesto #gressløk #estragon #ramsløk #dill #tang #nofollow #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg