Squashburger med hjemmebakte burgerbrød

Saftig og så god burger helt uten kjøtt, melk, egg og gluten.

Av oppskriften blir det 8 stk burgere.

Oppskrift på squashburgere:

  • 500 gram squash
  • 70 gram grønne fryste erter
  • 1 liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 gram kikertmel
  • 3 ss chiafrø
  • 3 ss vann
  • 4 ss solsikkefrø
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • Salt og pepper

 

Riv squashen grovt på et rivjern. Strø 0,5 ts salt over og la stå i ca. 15 min mens du ordner de andre ingrediensene.

Finhakk løk og hvitløk. Stek dette i litt olje i stekepannen. Ha i solsikkefrø og brun dette lett. Avkjøl

Bland chiafrø og vann i en liten bolle. La dette stå å svelle noen minutter.

Klem vannet ut av squashen. Bland den sammen med erter, den stekte løkblandingen, kikertmel. chiafrøblandingen og krydder. Smak til med salt.

Sett ovnen på 180 grader.

Del deigen i 8 like deler. Form de til runde flate burgere. Deigen vil være litt løs så bruk gjerne en skje.

Legg burgerne på et stekebrett med bakepapir og stek de midt i ovnen i ca. 30 min. Det kommer litt an på hvor tykke du lager de.

Kikertmel får du kjøpt i butikker med litt større varebeholdning som f.eks. Meny eller i helsekostbutikker eller utenlandske matbutikker.

 

Luftige, myke deilige hamburgerbrød.

Jeg har valgt å lage disse kun med hvetemel. Men om du ønsker kan du bytte ut halvparten av melet med grovt mel. Du kan også bruke kun glutenfritt mel. Jeg har også hatt i melk men du kan gjerne bruke kun vann.

Av oppskriften blir det ca. 8 – 10 brød. Det kommer litt an på hvor store du ønsker å lage de.

 

Oppskrift på burgerbrød:

  • 2.5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 25 gram fersk gjær
  • ca. 550 gram hvetemel
  • 50 gram mykt smør i terninger
  • vann + sesamfrø

 

Varm melk og vann til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken.

Ha mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett væsken.

Elt sammen enten med mikser eller for hånd i ca. 8-10 min.

Elt inn smøret til slutt.

Ha plast over bakebollen og la den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 8 – 10 emner og trill til rundstykker. Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. De skal klemmes flate så ikke sett de for tett.

Hev i ca. 30 min. Pensle de med vann og strø over sesamfrø.

Stek de i 15-20 min på 200 grader.

 

#squashburger #squash #burger #vegetar #chiafrø #kikertmel #kjøttfrimandag #kjøttfri #burgerbrød #hamburger #middag #lunsj #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg