Langstekt hel kylling

Jeg digger middager som fikser seg nesten helt selv. Også så godt det blir.

Kjempe enkel middag og kyllingen blir så saftig.

Du kan bruke de grønnsakene du selv liker eller bare det du har i kjøleskapet. Oppskriften er til ca. 4-5 personer.

 

Oppskrift:

  • 1 hel stor kylling.
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske Cherry-tomater, hele
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 3-4 store gulrøtter
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten squash
  • 3 stilker stangselleri
  • 3 ss maizenna
  • salt og pepper
  • pesto
  • gresskarfrø

 

Gni inn kyllingen med salt, pepper og pesto.

Vask, rens og kutt alle grønnsakene i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Legg de i en ildfast stor/dyp form eller kjele. Strø over maizenna. Gjerne med lokk, men du kan også bruke aluminiumsfolie.

Hell over kyllingkraft og hermetiske tomater. Om du ønsker kan du bytte ut 1 dl kyllingkraft med en tørr hvitvin eller eplejuice.

Legg kyllingen på toppen.

Sett på lokk eller alufolie

Sett kyllingen på nederste rille i ovnen på 130 grader i ca. 2,5 timer.

Ta av lokket, dryss over en neve gresskarfrø og skru opp ovnen til 200 grader og stek i ca. 30 min til.

Smak til med salt og pepper.

Serveres med potetstappe/ris/poeter.

 

 

#kylling #helstekt #langstekt #gryte #middag #enkel #rask #grønnsaker #kyllingkraft #mager #proteiner #litekalorier #søndagsmiddag #pesto #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no
 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg