Nå er butikkene fulle av deilige gulrøtter. Med de kan du f.eks. lage denne saftige gulrotkaken.
Den er veldig enkel å lage og smaker sååå godt! 😉
Bak den gjerne i god tid før du skal servere den. Gjerne en eller to dager før. Vent med pynten hvis du velger å lage den før.
Oppskriften er til en liten rund kake på ca. 20 cm i dia. Oppskriften må gjerne dobles og triples. Du kan også lage den i langpanne med trippel oppskrift.
Oppskrift:
- 3 egg
- 1,7 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 180 gram hvetemel
- 1,5 ts kanel
- 1,5 ts natron
- 1/4 ts salt
- 0,7 dl olje
- 4 dl reven gulrot. Ca. 4-5 gulrøtter.
Vask, rens og skrell gulrøttene. Riv de på det fineste på rivjernet.
Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
Ha i olje, hvetemel, kanel, natron, salt. Ha i gulrøttene. Rør forsiktig men pass på at alt er godt utrørt.
Ha røren over i en smurt kakeform. Kle den gjerne med bakepapir.
Stek kaken i ca. 60 min på 150 grader. Midt i ovnen.
Avkjøl på rist.
Oppskrift på krem:
- 250 gram kremost naturell
- 150 gram smør
- 5 dl melis
- 2 ts vaniljesukker.
Pisk alt luftig med en håndmikser.
Pynt kaken på toppen etter fri fantasi. 🙂 Du kan gjerne dele kaken i flere lag og ha krem mellom hvert lag.
Pynt med marsipan-gulrøtter laget av ferdig farget Orange marsipan og mynte eller sitronmelisse.
#gulrotkake #kake #gulrøtter #kanel #enkel #rask #ostekrem #marsipan #helg #kos #høst #hammershøi #tilbords #reklame #ikkesponset #saftig #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Inatagram/Instastory: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Elsker gulrotkake <3 Denne så helt nydelig ut :))
Så utrolig fin! du er flink med pynt 😀
Tusen takk! <3 Henriette Celin:
Tusen takk! <3 spisogspar:
Nammenamm, nå fikk jeg lyst på :p
Hei.
Hvor stor form bruker du?
Så utrolig fint og det så veldig godt ut 🙂
Har brukt en liten form på 20 cm i dia på denne. Har skrevet det i innlegget. 🙂 Mette Nordsveen:
Tusen takk! 🙂 Bitte: