hits

Fårikål



Siste torsdag i September er det Fårikålens dag.

Et par, tre ganger på høsten må jeg lage fårikål. Det er jo så godt og enkelt. Så deilig med middag som lager seg selv.

Synes det er veldig kjekt å lage mye fårikål slik at man har i 2-3 dager. Da bruker jeg en kjele som tar 15 liter. :-) (Lager ikke den mere enn halvfull da.)

Jeg bruker som regel lammelår i skiver og ikke fårikålkjøtt. Det er jo naturligvis en smakssak.

 

Denne gangen laget jeg fårikål av:

1,5 kg lammelår i skiver,

2 små kålhoder/hvitklål. (Ikke bruk nykål/sommerkål)

2 ss hel sort pepper,

ca. 2 ts Salt (smak til underveis),

4 ss hvetemel (kan sløyfes),

Ca. 1 vann.

 

Del kålen i litt store båter. Legg kål og kjøtt lagvis og strø over hvetemel, pepper og salt mellom hvert lag. Hell på vann tilslutt.

Grunnen til at jeg bruker hvetemel er fordi da blir kraften litt tykkere. Men du kan helt klart sløyfe hvetemelet om du ønsker det.

Sett på lokk og kok opp. Skru ned platen på middels varme og la det stå og småkoke i ca. 1,5 timer. Pass på at kjelen ikke koker tørr eller svir seg i bunnen. Vend litt forsiktig på det i bunnen av kjelen innimellom for å sjekke.

Smak til med salt tilslutt.

Serveres med kokte poteter.

Lykke til med fårikål-kokingen! :-)

Husk Fårikål-dagen torsdag 29. september 2016.

 


 

#fårikål #fårikålensdag #får #lam #kål #middagstips #middag #høst #pepper #Norge #tradisjonsmat #åretslam #matblogg #oppskrift #godt #enkelt #lettålage #middagsomlagersegselv #lagersegselv #astridkokk #29september

 

Del gjerne oppskriften med dine venner.<3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram/Instastory: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

 

2 kommentarer

Andrea

25.09.2016 kl.23:21

Spiste fårikål hos svigermor idag faktisk!

Henriette Celin

25.09.2016 kl.23:25

Nam nam! det der er så godt. Har allerede spist en sånn middag <3

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv