I morgen er det kanelbollens dag.
Varm luftig gjærbakst mmmm… så godt! Og duften i huset av søt kanel når de stekes….
Jeg synes du bør sette av tid til å bake disse i morgen.
Av oppskriften blir det 20 stk boller.
Oppskrift:
- 50 gram mykt smør
- 2,5 dl melk
- 25 gram gjær
- 0,5 dl sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts kardemomme
- 3 ss sitronsaft
- 1 egg + 1 egg til pensling
- Ca. 8 dl hvetemel
- 70 gram mykt smør
- Ca. 0,5 dl sukker
- 1 ss kanel
Varm melken til 37 grader. Ha den i en bakebolle.
Tilsett gjær, sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og sitronsaft. Pisk alt godt sammen.
Pisk inn 1 egg.
Elt inn melet. Bruk en mikser og miks alt i 5 minutter.
Tilsett mykt smør i terninger og elt videre i ca. 5 min.
Ha plast over bollen og sett den på et lunt sted. Hev til dobbelt størrelse.
Del deigen i 2 og kjevle ut en flat firkantet leiv.
Ha på halvparten av blandingen av smør, sukker og kanel. Brett leiven dobbel og skjær remser på ca. 1,5 cm med en skarp kniv. Det skal bli 10 stk av leiven.
Tvinn hver remse med deig og snurr de rundt til en knute. Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir.
Gjør det samme med resten av deigen og hev begge brett i ca 30 min.
Pensle med sammenpisket egg og strø evt. litt sukker eller perlesukker over.
Stek på 200 grader i ca. 15 – 20 min midt i ovnen.
#kanelbolle #kanelknute #kanelsnurr #kanelbollensdag #kanelbulle #gjærbakst #kanel #kardemomme #smør #sukker #hvetemel #søthvetebakst #høst #høstferie #kos #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkok
Instagram: @astrdikokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no