Fylt bakt søtpotet

Hvem husker vel ikke bakt potet på 80 -og 90 -tallet. Det er jo så godt.

Denne bakte poteten er litt annerledes men enkel å lage.

 

Dette trenger du til 2 pers:

  • 2 middels store søtpoteter. (Du kan bruke vanlig poteter også)
  • 200 gram Philadelphia Light kremost
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 1 vårløk
  • 3 ss reven parmesan
  • En klype chilipulver
  • Salt og pepper
  • Reven ost

 

Du kan enten bake poteten i aluminiumsfolie i ovnen til den er mør, på 250 grader, som tar ca. en drøy time eller “koke” den i Micron som tar ca. 15-20 min. Det kommer helt an på hvor stor poteten er naturligvis. Prøv deg litt frem.

Del potetene i to og skrap forsiktig ut innholdet. Ha dette i en bolle. Sett “potetskallet”, som nå skal se ut som en slags båt, på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland kremosten, gresskarkjerner, vårløk, parmesan, chilipulver inn i potetmassen. Smak til med salt og pepper. Fordel dette tilbake i de 4 halve potetbåtene. Lag en jevn overflate og strø reven ost på toppen.

Stek disse på 230 grader i ca. 15-20 min.

Server med salat til.

TIPS: Ønsker du å tilsette kjøtt i potetmassen, kan du bruke f.eks. litt stekt baconterninger eller skinkestrimler.

 

 

#baktsøtpotet #fylt #kremost #gresskarkjerner #kjøttfri #kjøttfrimandag #ost #middag #lunsj #kos #comfortfood #søtpotet #potet #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg