Hjemmelaget pizza i helgen? Da synes jeg du skulle prøve denne.
Denne er veldig enkel å bake og er uten kjøtt, noe som naturligvis er valgfritt. Pizzaen er stekt i stekepannen i ovnen.
Jeg har lenge ønsket meg denne lille stekepannen i jern fra LeCreuset og nå har jeg kjøpt den. Den er så kjekk å bruke når du lager mat til 1 person. Jeg setter den tomme stekepannen inn i ovnen på 230 grader i ca. 10 min slik at den er veldig varm når jeg legger i pizzadeigen.
Du må ikke ha en slik panne for å lage denne pizzaen. Lag den gjerne rett på et stekebrett kledd med bakepapir.
Oppskrift på pizzadeig til 3 små porsjonspizza:
- 10 gram fersk gjær
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 6-7 dl hvetemel eller Fibramel
Bruk en kjøkkenmaskin.
Løs opp gjær i vann.
Tilsett de andre ingrediensene og elt deigen smidig i ca. 10 minutter.
Dekk deigen med plastfolie og hev den på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Mens deigen hever lager du pizzasausen:
- 1 finhakket løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 3 ss tomatpure
- 2 bokser hermetiske tomater
- 0,5 ts salt
- 1 klype pepper
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik
- ca.5 stilker basilikum
Stek finhakket løk og hvitløk i olivenolje.
Ha i tomatpure og fres dette i ca. 3-5 min.
Tilsett resten av ingrediensene og kok dette i ca. 10 min.
Kjør sausen glatt med en stavmikser.
Sausen holder seg 3-5 dager i kjøleskap om du ikke bruker alt med det samme. Den kan også fryses.
Del deigen opp i like emner og kjevle dem tynt.
Finn frem alt du har tenkt å bruke som topping på pizzaen.
På denne pizzaen har jeg kun brukt reven ost, gul løk i strimler, cherrytomater og svarte oliven.
Du må være ganske rask når du “monterer” pizzaen, slik at stekepannen ikke rekker å bli kald før du setter den inn i ovnen igjen.
Gjør det slik:
- Ta stekepannen ut av ovnen. Husk at den er veldig varm!
- Strø litt hvetemel i pannen.
- Ha deigen over i pannen.
- Smør ca. 3 ss pizzasaus på pizzadeigen
- Strø over reven ost.
- Ha over løk, tomat og oliven.
- Sett pannen med pizzaen tilbake i stekeovnen og stek pizzaen midt i oven på 230 grader i ca.15 minutter.
Grunnen til at pannen blir satt inn i ovnen på forhånd er fordi da begynner pizzadeigen å steike med det samme og blir sprø og god.
DIGG!!!! Det enkle er ofte det beste. Men bruk den toppingen du er mest glad i. 🙂
#pizza #utenkjøtt #kjøttfri #porsjonspizza #pannepizza #digg #helg #pizzadeig #pizzasaus #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no