Belgiske vafler

Hvis du ikke har smakt eller laget belgiske vafler så anbefaler jeg deg å prøve disse. De er luftige og lette. Og kan lages sukkerfrie om du ønsker det.

Røren inneholder gjær og er som en tynn deig. Den må heve en stund akkurat som andre gjærdeiger.

Disse kan ikke lages i et vanlig vaffeljern med du må at et belgisk vaffeljern. Noe du kan ønske deg til jul! 🙂

 

Oppskrift:

  • 4 egg
  • 1/4 ts salt
  • 100 gram sukker eller 50 gram Tagatesse (søtstoff)
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 gram smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 gram gjær
  • 500 gram hvetemel

 

Skill eggene og pisk eggehviten stiv.

Pisk sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker, melk.

Rør ut gjæren i lunkent vann og rør dette inn sammen med melkeblandingen.

Rør inn det smelta smøret og melet. Rør godt. Du kan bruker mikser men det går helt fint med bare en spiralvisp eller liknende.

La røren stå å heve i ca. 1 time på et lunt sted.

Stek vafler. Og de smaker aller best rett fra jernet. 😉

 

#belgiskevafler #vafler #oppskrift #belgisk #gjærdeig #gjærbakst #heve #kos #kanlagesutensukker #tagatesse #søtstoff #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg