Knallgod gløgg helt uten sukker

Denne gløggen er så god uten sukker. Med mye krydder smaker den som den du får kjøpt i butikken. Jeg synes at det er rart at de ikke selger sukkerfri gløgg når man får all annen drikke i lett-varianter. Det fantes ikke i forrige året og jeg kan heller ikke finne det dette året.

Denne gløggen tar bare noen få minutter å lage. Lager du mye, kan du fint oppbevare den i kjøleskap en ukes tid. Den kan drikkes både varm og kald.

 

Oppskrift:

  • 1 liter vann
  • 2 dl lett husholdningssaft (Lerum) eller liknende
  • 4 ss Sukrin Gold
  • En halv vaniljestang
  • 6 skiver fersk ingefær
  • 2 stk hele stjerneanis
  • 2-3 hele kanelstenger
  • 10 stk nellikspiker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts Maldonsalt
  • 1-2 klementiner i skiver
  • 2-3 dl rødvin (kan sløyfes).

 

Kok opp vann, saft og Sukrin Gold. Rør til sukkeret er løst opp.

Ha i frøene fra vaniljestangen og vaniljestangen. (Stangen deles i to på langs og frøene skrapes ut med en kniv.)

Ha i resten av ingrediensene. Kok forsiktig opp.

Ha evt. i vinen til slutt.

Ha gjerne i mandler og rosiner når du serverer gløggen.

 

#gløgg #sukkerfri #enkel #rask #jul #krydder #Christmas #glüwein #førjulstid #advent #kosutensukker #kalorifattig #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

3 kommentarer
    1. Hei! Så flott oppskrift. Har lyst til å prøve å lage denne. Har et spørsmål når det gjelder oppbevaring. Bør man sile av gløggen før man oppbevarer den?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg