Søtpotetfries

Søtpotet er så godt. Både å lage som bakt potet, søtpotetmos og som pommes frites.

Denne oppskriften på søtpotet fries tar litt tid å lage, men er veldig enkel og de blir så gode.

 

Oppskrift:

  • 2 stk søtpotet
  • 1,5 ts maizenna
  • 2 ss solsikkeolje
  • salt, pepper og evt. andre krydder som f.eks. timian, basilikum, chili, paprikapulver.

 

Vask og skrell potetene. Del de i lange likestore rektangler.

Legg den oppkuttede søtpoteten i en bolle med iskaldt vann og la de ligge der i ca 15 min. Det er for å skylle bort det meste av stivelse.

Sett oven på 220 grader. Gjerne varmluft.

Tørk søtpoteten godt med et tørkepapir.

Legg de i en plastpose og tilsett maizenna. Rist godt på posen slik at maizennaen dekker søtpoteten.

(Ved å ha maizenna utenpå søtpoteten vil det gjøre at de blir sprø på utsiden og bløte på innsiden).

Tilsett oljen, salt, pepper og evt. annet krydder. Rist på posen igjen.

Legg søtpotet-strimlene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Ikke legg de ovenpå hverandre.

Stek de midt i ovnen i ca. 15 min.

Ta de ut og snu de. Stek de videre i ca. 10 min. Pass på at de ikke blir brente.

 

#søtpotet #fries #pommesfrites #gønnsaker #middagstips #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

3 kommentarer
    1. Hei, Ravn! 🙂 Så hyggelig at du har lagt igjen en kommentar. 🙂 Som fortalte deg her om dagen funker det fint med en bearnaisesaus eller en aioli til denne chipsen. Vil du ha noe magrere, kan du evt. lage en tzatziki av mager kesam f.eks. 🙂 Klem 😉 RemaRavn:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg