hits

Fastelavnsboller #reklame #sponset



I år er fastelavn nå førstkommende søndag. 26/2-17.

Fastelavn betyr kvelden før fasten. Fastelavnssøndag er også blitt kalt fleskesøndag.

Fastelavn er fastlagt til søndag 7 uker før 1.påskedag. (Pinsen er alltid 7 uker etter påske.)

 

Oppskrift:

  • 50 gram gjær
  • 5 dl melk
  • 150 gram sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 egg + 1 egg til pensling
  • Ca. 1 kg hvetemel
  • 150 gram smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt.

 

Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 grader.

Bland sammen melkeblandingen, sukker, kardemomme, salt, vaniljesukker, gjær og salt i en bakebolle. Rør alt godt sammen.

Ha i litt og litt av melet og elt sammen i ca, 8-10 min. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Sett plast over bollen og hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse.

Av denne oppskriften blir det ca. 20-25 boller litt avhengig av hvor store du lager de.

Rull ut boller og sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. Hev bollene i ca. 30-40 min.

Pensle bollene med sammenpisket egg og stek bollene på 220 grader i ca. 15-20 min. Avkjøl på rist.

Som fyll i bollene har jeg pisket kremfløte med litt sukker og vaniljesukker i kremen. Dryss melis på toppen.

Du kan også tilsette friske bær, syltetøy eller mandelmasse/marsipan. Bruk det du liker best.

 



Du finner oppskriften i dette flotte magasinet også. Klikk på denne linken: https://www.kitchentime.no/no/k/magazine/oppskrifter/oppskrift-fastelavnsboller

 



Denne flotte kjøkkenmaskinen finner du ved å klikke på denne linken: http://www.kitchentime.no/no/p/kjkkenassistent-650w-pink

 



 



 

#fastelavn #fastelavnsboller #boller #hveteboller #søtgjærdeig #gjærdeig #søndag #kos #krem #oppskrift #reklame #sponset #kitchentime #kjøkkenmaskin #rosa #matblogg #luftigeboller #luftige #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner.<3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

7 kommentarer

Victoria Larsen

22.02.2017 kl.21:49

Ser kjempe godt ut!

Astrid Eng Johansen

22.02.2017 kl.22:13

Takk ;-) Victoria Larsen:

annebe

22.02.2017 kl.21:58

Ser veldig godt og delikat ut det der :))

Astrid Eng Johansen

22.02.2017 kl.22:13

Takk ;-) annebe:

Lilli

22.02.2017 kl.22:20

Så herlig :)
De så super gode ut! Bakte fastelavns boller i går jeg og :-)

Astrid Eng Johansen

27.02.2017 kl.21:27

Takk! ;-) Emilie Engan Bjørbu:

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv