Supersunne og knallgode vafler

 

25. mars er det vaffeldagen.

Disse vaflene kan du kose deg med uten at du bør få dårlig samvittighet.

De kan enten lages søte eller helt uten søtning. De er proteinrike, luftige og utrolig gode.

De kan lett brukes som nistemat/turmat, til frokost, lunsj eller kvelds.

Oppskriften gir ca. 6 plater.

 

Oppskrift på søte sunne vafler:

  • 3 egg
  • 150 gram mager kesam
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ss Tagatesse (søtstoff som kan kjøpes i helsekostbutikk)
  • 100 gram havregryn (tilsatt protein)
  • 1 ss chiafrø
  • 50 gram hvetemel
  • 1 ts natron
  • 5 ss nøytral olje

 

Rør sammen alle ingrediensene og la røren svelle i ca. 5 minutter. Stek gylden brune vafler og fyll de med det du liker best.

Ønsker du å ikke lage de søte, fjerner du vaniljesukker, kardemomme og Tagatesse fra oppskriften.

På bilde er vaflene fylt med kokt skinke og masse grønnsaker. Den andre med mager Cottage Cheese, krydder, salt og masse grønnsaker.

Lag gjerne en stor vaffelrøre, stek opp og frys ned.

 





 

#sunne #vafler #sukkerfri #havregryn #proteiner #søte #salte #grønnsaker #oppskrift #turmat #mager #frokost #godsamvittighet #kos #vaffeldagen #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne oppskriften med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astrdikokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

4 kommentarer

Victoria

14.03.2017 kl.23:48

Ser jo kjempe gode ut! :D

Astrid Eng Johansen

16.03.2017 kl.20:56

Takk! :-) Victoria:

Vera Lynn

15.03.2017 kl.13:25

Mmmm, disse vaflene hørtes utrolig gode ut :o))

Astrid Eng Johansen

16.03.2017 kl.20:55

Takk! :-) Vera Lynn:

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits