Mørk sjokoladekake med salt karamell

Syndig mørk sjokoladekake!

 

Oppskrift salt karamellsaus:

  • 150 gram sukker
  • 2 ss vann
  • 1,5 ts kremfløte
  • 65 gram smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts Maldonsalt

 

Kok sukker og vann til det begynner å bli brunt. IKKE RØR I DET.

Ta kjelen av platen og ha i smøret og rør godt. Ha i fløten og sett det tilbake på platen og kok i 5 min til.

Hell det over i en bolle og avkjøl. Sausen vil tykne etter hvert.

 

Oppskrift på sjokoladekrem:

  • 500 gram smør
  • 600 gram mørk sjokolade
  • 120 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker

 

Smelt smøret og  ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen, melis og vaniljesukker.

La det stå i 5 min før du rører ut sjokoladen.

Rør godt sammen og ha det over i en annen bolle og la det stå til avkjøling.

 

Oppskrift på sjokoladekakebunnen:

  • 400 gram smør
  • 200 gram brunt sukker
  • 400 gram vanlig sukker
  • 6 egg
  • 3 dl kakaopulver
  • 3 dl melk
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 dl sæterrømme
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 300 gram hvetemel

 

Rør smør, brunt sukker og vanlig sukker hvitt og luftig.

Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang.

Ha i kakao, vaniljesukker, melk og rømme vekselsvis med hvetemel, bakepulver og natron.

Rør godt sammen.

Fordel røren i 2 stk runde former med dia på 24 cm, kledd med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen på rist ved 170 grader i ca. 35-40 minutter.

Avkjøl.

Ha sjokoladekremen på toppen av den ene kaken. Ha litt karamellsaus over.

Legg den andre kaken på toppen. Ha på sjokoladekrem og karamellsaus. Ha gjerne krem rundt kanten også.

Pynt med friske bær.

 

#syndig #sjokolade #mørk #sjokoladekake #sjokoladekrem #salt #karamellsaus #saltkaramellsaus #helgekos #søndag #kos #helg #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

8 kommentarer
    1. Hei!
      Bare lurte på,skal det bare være 1,5 ts fløte,skal det ikke være 1,5dl fløte i karamellsausen
      Ann-Sofie 🙂

    2. Denne ser god ut, skal prøve meg på den imorgen 🙂 men stemmer det at sukkeret skal varmes opp med kun 2 spiseskjeer vann? Ser av kommentarene her at fløta var dl og ikke ts ☺️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg