Rengakake fra Mo i Rana. Ukebladet Hjemmet.

I sommer har jeg vært så heldig å få bake noen kaker for ukebladet Hjemmet.

De har en spalte i bladet sitt nå som heter “Sommerfristelsen” og Sommertoget med Hjemmet.

I år har NRK et sommertog som går fra nord til sør og som stopper på en del steder i landet. Jeg har bakt 8 forskjellige kakeslag (og en suppe med brød) fra 8 forskjellige steder i landet. Et av de første stedene toget stopper er i Mo i Rana. Derfra har jeg laget en Rengakake. Den inneholder både surmelk, søtmelk, hornsalt og byggmel. Den skal rulles som en spiral og helst ha 7 ringer om du får til. Kakene tar en stund å lage fordi du må rulle veldig tynne pølser for å få de jevne og ikke for tykke. De hever en del.

De serveres med øst eller saltpølse eller kan spises som de er.

Vil du lese mere om disse og se hele oppskriften, må du kjøpe Hjemmet i morgen.

 

Denne gangen har jeg tatt alle bildene til spalten selv. Synes det er veldig spennende å gøy å se de på trykk i bladet.

 

 

#rengakake #moirana #ukeblad #hjemmet #sommeråpent #nrksommertoget #sommertoget #nrk #nrksommer #sommerfristelsen #sommertogetmedhjemmet #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også.

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg