Rabarbrapai

I siste liten legger jeg ut oppskriften på denne rabarbrapaien.

Rabarbraen er vel kanskje på hell og om du ikke skulle få tak i rabarbra, kan du fint bruke fersken, moreller, epler eller pærer. Bruk det du synes er godt.

 

Oppskrift på paideig:

  • 80 gram smør
  • 180 gram hvetemel
  • 25 gram sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss kaldt vann

 

Smuldre sammen smør, mel, sukker, salt og vaniljesukker i en foodprosessor. Ikke la “deigen” gå forlenge i maskinen.

Ha i eggeplomme og vann til det blir en fin konsistens.

Ha deigen ut på bordet og kna den sammen.

Pakk den inn i plast og sett i kjøleskap i ca 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader.

Kjevle ut deigen og ha den i paiformen. Klem ut deigen slik at den passer perfekt og at det ikke blir noen hull.

Forstek deigen i 10 min.

Avkjøl

Fyll paien med ca. 3 dl ferdig vaniljekrem. Du kan naturligvis lage din egen vaniljekrem.

Res, vask og skrell ca. 400-500 gram rabarbra. Del de i små biter, bland bitene med ca. 2 dl sukker og 1 ts vaniljesukker.

Fordel rabarbraen, eller evt. annen frukt over vaniljekremen.

Stek paien på 180 grader i ca 30 – 40 min.

Serveres lun med vaniljeis.

 


 

#rabarbra #rabarbrapai #pai #vaniljekrem #sommer #kos #kake #is #vaniljeis #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg