Jordbær -og prosecco cupcakes med ostrekrem



Cupcakes er alltid en hit!

Disse er voksen-utgaven og passer perfekt som dessert eller på kakebordet nå i sommer.

Oppskriften er enkel og supergod.

 

Oppskriften gir 12 stk:

  • 1 dl prosecco eller annen musserende vin
  • 150 gram friske jordbær i terninger
  • 30 gram sukker
  • 50 gram mykt smør
  • 140 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gram hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 1 stort egg
  • 1,2 dl melk

 

Kok opp prosecco og 30 gram sukker i en kjele. La det koke inn i ca. 5 min.

Ta kjelen av platen og tilsett jordbær i terninger. La det stå i kjelen til du får veid opp de andre ingrediensene.

Ha alle de andre ingrediensene i en bolle og pisk det sammen med en mikser.

Sil av jordbærene og ta vare på kraften.

Fordel jordbærene i 12 muffinsformer.

Bruk en liten is-skje og fordel muffinsrøren i de 12 formene.

Stek de midt i ovnen på 170 grader i ca. 20 min.

Ta de ut av ovnen og fordel 1 liten spiseskje med proseccokraften oven muffinsene mens de er varme. Sett til avkjøling.

 

Oppskrift på ostekrem:

  • Resten av prosecco/jordbærkraften
  • 80 gram mykt smør
  • 250 gram melis
  • 200 gram Philadelphia kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft.

 

Bland alt sammen i en bolle og pisk det sammen til det blir luftig.

Fordel kremen på muffinsene.

Pynt med jordbær.

Jeg har sprayet mine med spiselig perlemorlakk før jeg la på jordbæret.

(Cupcakes er muffins med krem. Har du kun melisglasur på er det fremdeles en muffins.... hvis du har lurt på det. :-D)

 





#cupcakes #jordbær #strawberry #prosecco #enkel #oppskrift #ostekrem #creemcheese #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner.<3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits