Appelsin-is

Denne isen er så god og frisk. Den lager du enkelt med få ingredienser.

Kan lages både med og uten ismaskin.

 

Oppskrift:

  • 80 gram sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 ss glykose eller lys sirup. (Kan sløyfes)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 2 ss sitronsaft

 

Ha sukker, vann, vaniljesukker og glukose/sirup i en kjele og kok det til sukkeret er løst opp. (Sukkerlake). Sett til side.

Kok opp appelsinjuicen i en kjele og reduser/kok inn til halvparten, (2,5 -3 dl) Tilsett sitronsaften.

Bland sukkerlaken med juicen og rør godt sammen. Sett i fryseren og rør ca 1 gang i timen. Om du ønsker, kan du bruke ismaskin.

Lag gjerne isen dagen før du skal servere den. Det tar litt tid om du ikke har ismaskin.

Om du vil, kan du bruke annen fruktjuice eller saft.

 

Et lite tips: Ha 3 ss appelsin-is i et glass og fyll på Prosecco! 😉

 

#appelsin #is #saftis #appelsinis #lollipop #prosecco #sommer #dessert #kos #ferie #drink #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg