Jeg måtte bare prøve å bake denne kaken etter å sett bilde av den et sted på nettet.
Kaken er mektig men sååå god og veldig enkel å bake.
Her kommer oppskriften. Bak den gjerne i helgen.
(Om du ikke ønsker å bruke Baileys i oppskriften, kan du bruke sterk kaffe i stedet)
Oppskrift:
- 170 gram smeltet smør
- 200 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss Baileys
- 2 egg
- 100 gram hvetemel
- 40 gram kakao
- 0,5 ts bakepulver
- 1/4 ts salt.
Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker.
Pisk inn egg og Baileys.
Rør inn hvetemel, kakao, bakepulver og salt.
Ha røren i en smurt rund form, størrelse 24 cm dia.
Stek kaken på 170 grader i ca. 25 min midt i ovnen.
La kaken bli avkjølt i formen.
Baileysfudge:
- 120 ml (1,2 dl) kondensert søt melk (Ikke Vikingmelk)
- 300 gram grovhakket melkesjokolade
- 5 ss Baileys
- 1 ts vaniljesukker
- En klype salt.
Varm den søte melken på svak varme i en kjele. Ha i sjokoladen, Baileys, vaniljesukker og salt. Rør godt sammen.
Avkjøl noe før du heller fudgen over Brownies-kaken.
Sett kaken i kjøleskapet. La den stå der i ca. 2 timer før du tar av kakeringen.
Enjoy! 😉
#Baileys #fugde #Brownies #sjokoldekake #sjokolade #kake #kos #helgekos #enkel #rask #god #digg #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram; @astridkokk
Snapchat; astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
den så farlig god ut <3